Συνωστισμός υπηρεσιών streaming: Netflix εναντίον Cosmote TV

INTERNET Streaming ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Στις υπηρεσίες streaming θα επεκταθεί ο ανταγωνισμός της τηλεόρασης τη νέα σεζόν μετά την είσοδο του ΑΝΤ1 με το εγχείρημα του ΑΝΤ1+. Το τηλεοπτικό δίκτυο θέλει να προλάβει τις εξελίξεις έναντι των ανταγωνιστών του στην ελεύθερη τηλεόραση.

Είναι ένας παγκόσμιος χώρος όπου κυριαρχεί το Netflix, το οποίο έχει σημαντική παρουσία και στην Ελλάδα, και ένα πεδίο στο οποίο επεκτείνεται με γοργούς ρυθμούς η Cosmote TV, έχοντας περίπου 230.000 συνδρομητές τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της streaming πλατφόρμας. Η έκπληξη έρχεται από την ΕΡΤ με την υπηρεσία ERTFlix, που πήρε τη σκυτάλη από την Υβριδική Τηλεόραση, η οποία δημιουργήθηκε το 2018 με πρωτοβουλία του τότε υφυπουργού Λευτέρη Κρέτσου, αλλά υπονομεύτηκε εσωτερικά από τον μηχανισμό του… ΣΥΡΙΖΑ στην εταιρεία. Το ERTFlix γίνεται ο μηχανισμός ανάπτυξης της ΕΡΤ, με την προσθήκη και άλλων υπηρεσιών, όπως ο ατομικός λογαριασμός χρήστη, με τη χρέωση για την υπηρεσία να εντάσσεται στο ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν τα νοικοκυριά.

Η Nova, αν και ξεκίνησε πρώτη τις υπηρεσίες on demand, δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην αναπροσαρμογή και στην υιοθέτηση της streaming πλατφόρμας, ενώ η Cosmote TV έχει μεγαλύτερο βάθος στο τηλεοπτικό πρόγραμμα που αγοράζει από το εξωτερικό (ταινίες και σειρές). Στον χώρο αυτό επιθυμεί να εισέλθει και το Mega με την υπηρεσία Megaflix σε βάθος χρόνου.

Ο ανταγωνισμός όμως δεν γνωρίζει σύνορα, καθώς η Apple προσφέρει τις δικές της ποιοτικές παραγωγές στο Apple TV, προσφέροντας δωρεάν πρόσβαση για έναν χρόνο στους κατόχους νέων συσκευών και συνδρομή στη συνέχεια στα 4,99 ευρώ. Ακόμη υπάρχει το Amazon Prime, ενώ αναμένεται η Disney+, το HBO Max, το περιεχόμενο του οποίου αναμένεται να διατεθεί από το Vodafone TV και το ελληνικό CINOBO, με ποιοτικό ξένο και ελληνικό κινηματογράφο.

Πόσοι θα αντέχουν να πληρώνουν δύο ή τρεις συνδρομές για να βλέπουν τηλεόραση; Και πώς θα καλυφθεί το κενό ανάμεσα στις βαριά φορολογούμενες Cosmote TV και Nova και στις απαλλασσόμενες από φόρους και εισφορές πλατφόρμες του εξωτερικού;

Η πολιτική ηγεσία δείχνει να μην ασχολείται με το ζήτημα! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *