Πώς η κυβέρνηση χάνει τη μάχη της πλατφόρμας

INTERNET ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

H μάχη της πλατφόρμας ξεκινάει. Στη μεγάλη αρένα και στην Ελλάδα προστίθενται και οι νεοεισερχόμενοι στην ελληνική αγορά Disney+ και HBO Max, δίπλα στο Netflix, την Cosmote TV, τη Nova, την Amazon Prime Video, το ERTFlix και το CINOBO.

Η ανακοίνωση της Walt Disney για τη διάθεση της πλατφόρμας Disney+ σε 42 χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) από το καλοκαίρι ενισχύει τον ανταγωνισμό. Μέσα στο έτος, ίσως νωρίτερα, η Warner θα φέρει στην Ελλάδα την υπηρεσία HBO Max και ενώ υφίσταται η συνεργασία της με τη Vodafone (Vodafone TV). Το Netflix έχει ήδη ισχυρή παρουσία στη χώρα με σημαντικό αριθμό συνδρομητών και ιδιόκτητο πρόγραμμα, μαζί με νέες παραγωγές ταινιών και σειρών.

Η Cosmote TV διευρύνει σημαντικά το κοινό της επενδύοντας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ έχει τα δικαιώματα μετάδοσης περισσότερων από 120 σειρών την τρέχουσα σεζόν.

Η Nova έχει δρόμο να διανύσει ακόμη στην προσέλκυση συνδρομητών, έχοντας επενδύσει διαφημιστικά στην πλατφόρμα EON και όχι απευθείας στο πρόγραμμα. Η υπηρεσία της Amazon (Prime Video) διαθέτει σημαντικό αριθμών ταινιών και σειρών.

Η υπηρεσία της Amazon (Prime Video) διαθέτει έναν σημαντικό αριθμών ταινιών και σειρών. Η Apple TV έχει ένα ειδικό κοινό, καθώς αρχικά συνδέεται με τους συνδρομητές του iPhone.

Το πλεονέκτημα της υπηρεσίας ERTFlix έναντι όλων είναι πως εμφανίζεται η υπηρεσία χωρίς συνδρομή, καθώς εντάσσεται στο μηνιαίο ανταποδοτικό τέλος των 3 ευρώ. Σε εναλλακτικές και ποιοτικές ταινίες επενδύει το CINOBO, έχοντας το δικό του σινεφίλ κοινό.

Η έλευση της Disney+ και στην Ελλάδα είναι μια κίνηση με σημαντική βαρύτητα στην τηλεοπτική αγορά, καθώς θα συγκεντρώσει δημοφιλές περιεχόμενο από άλλες πλατφόρμες. Διαθέτει την ταινιοθήκη της Disney και της Pixar, της Marvel, του Star Wars και του National Geographic. Πολλές δημοφιλείς σειρές («Modern Family», «How I Met Your Mother», «Sons of Anarchy», «Prison Break» and «New Girl») λίαν συντόμως θα μετακινηθούν από το Netflix στην πλατφόρμα Disney+.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *