Το περιοδικό “01” στα περίπτερα τον Δεκέμβριο του 1993

ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

“Καλώς ήρθατε στο μέλλον σας ” έγραφε στο πρώτο του τεύχος το περιοδικό “01” που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1993 ο Στάθη Τσαγκαρουσιάνος. Έχει προηγηθεί μια 3ετία πολιτικής θύελλας με δικαύβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ υπό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό δικαστήριο από το κυβερνών κόμμα και τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, και η αθώωση του τέως Πρωθυπουργού, η ιδιωτικοποίηση της ΕΑΣ (λεωφορία) και η επάνοδος μετά από εκλογές του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Στο χώρο των ΜΜΕ, η ιδιωτική τηλεόραση έκανε τα πρώτα βήματά της η ιδιωτική τηλεόραση, ενώ στο χώρο των περιοδικών αν και η γραφή του “ΚΛΙΚ” ήταν η κυρίαρχη, διαφαινόταν το κενό της κάλυψης άλλων κοινωνικών ομάδων. Διευθυντής ήταν ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος, καλλιτεχνικός διευθυντής ο Βαγγέλης Καρατζάς, διευθυντής σύνταξης ο Νίκος Ξυδάκης και αρχισυντάκτρια η Σώτη Τριανταφύλλου. Στη συντακτική ομάδα μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Βήτα, ο Δημήτρης Πάντσος, η Παναγιώτα Μπίτσικα, ο Παύλος Τσίμας.

Το περιοδικό είχε κυκλοφορήσει με διπλό εξώφυλλο,θυμίζοντας απορρυπαντικό, σε μία δεύτερη προσέγγιση του περιεχομένου του,.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *