2021: Χρονιά Cosmote TV με αύξηση συνδρομητών και οκτώ ομάδες της SL

Streaming ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

Αλλαγές στο τοπίο των ποδοσφαιρικών μεταδόσεων. Η είσοδος του Alpha στον χώρο, με την εξασφάλιση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Εθνικής Ποδοσφαίρου, και η απόκτηση της Premier League από τη Nova (United Group) για έξι χρόνια έρχονται να προστεθούν στην αλλαγή που έγινε στο δημοφιλές άθλημα με την απόκτηση των δικαιωμάτων οκτώ ομάδων της Super League από την Cosmote TV, με την παράλληλη ανανέωση των δικαιωμάτων του UEFA Champions League. Το παιχνίδι παίζεται ανάμεσα σε τέσσερις ελεύθερους σταθμούς και δύο συνδρομητικά δίκτυα και το κόστος ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Στην ελεύθερη τηλεόραση, ο ΑΝΤ1  μετέδωσε το καλοκαίρι το Euro 2020, ενώ έχει εξασφαλίσει και το Mundial 2022, με την προοπτική να μεταδοθούν οι αγώνες και από την υπό σχεδιασμό υπηρεσία ANT1+. Η κρατική τηλεόραση απέκτησε τα δικαιώματα του Euro 2024 και του Euro 2028, φλερτάροντας και με το Mundial 2026. Παράλληλα όμως διατήρησε και το οικονομικό βάρος των δικαιωμάτων της Super League 2. Το Mega επέστρεψε στο Champions League με την ελεύθερη μετάδοση ενός αγώνα κάθε Τετάρτη βράδυ.

 Ο Alpha  πήρε τη θέση του Open και εξασφάλισε για τέσσερα χρόνια τα αποκλειστικά δικαιώματα της Εθνικής Ποδοσφαίρου για τις διοργανώσεις UEFA Nations League 2022 – 2024, UEFA Nations League Finals, 2023 – 2025 και τη μετάδοση (μη αποκλειστική) του τελικού, ανεξαρτήτως συμμετοχής της Ελλάδας. Επιπλέον, θα μεταδώσει τους αγώνες που θα δώσει η Εθνική Ελλάδος για τα προκριματικά του Euro 2024 και του Mundial 2026. Ο Alpha συζητάει για την παραγωγή αθλητικών εκπομπών με τη Nova, η οποία συνεργάστηκε με τον ΑΝΤ1 το προηγούμενο καλοκαίρι.

 Η Cosmote TV  αύξησε τους συνδρομητές της με την απόκτηση των δικαιωμάτων των οκτώ ομάδων της Super League (ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Απόλλωνας Σμύρνης, Βόλος Ιωνικός, Λαμία και Παναιτωλικός) και του Κυπέλλου Ελλάδος (από την πέμπτη φάση μέχρι και τον τελικό). Σημαντική κίνηση ήταν και η ανανέωση της συμφωνίας με την TEAM για τα δικαιώματα των δημοφιλών ευρωπαϊκών διοργανώσεων UEFA Champions League, UEFA Europa League, και UEFA Europa Conference League (μέχρι και την αγωνιστική περίοδο 2023 – 24).

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Στην Αγγλία, η Cosmote TV έχει τα δικαιώματα της Premier League και του FA Cup μέχρι το τέλος τη σεζόν, στην Ιταλία τη Serie A μέχρι το 2023 – 2024, στην Πορτογαλία τη Liga Portugal Bwin μέχρι το 2022 – 2023, στη Ρωσία την Tinkoff Russian Premier Liga μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν (2021 – 2022). Ακόμη, στην Ισπανία το Copa del Rey μέχρι το τέλος της σεζόν, στη Λατινική Αμερική τα Copa Libertadores και Copa Sudamericana και στη Σκωτία την Cinch Premiership κ.ά.

Η Nova  διατήρησε στην Ελλάδα τους δύο «μεγάλους» και προχώρησε σε πολυετείς συμφωνίες για τα πρωταθλήματα του εξωτερικού. Στη Super League έχει τους εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού (για την τρέχουσα σεζόν) του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Αστέρα Τρίπολης, του ΠΑΣ Γιάννινα και του Ατρόμητου. Στην Ισπανία, τη La Liga Santander (1η κατηγορία) και τη La Liga SmartBank (2η κατηγορία), στη Γερμανία την Bundesliga και την Bundesliga 2 ,στη Γαλλία τη Ligue 1, την Eredivisie Ολλανδίας, τη Jupiler Pro League Βελγίου, το EFL Championship Αγγλίας, τη Serie B Ιταλίας και το MLS Αμερικής, αλλά και τις διοργανώσεις Coppa Italia, Λιγκ Καπ Αγγλίας, Γαλλίας, Ολλανδίας και Σούπερ Καπ Ολλανδίας

Από τη νέα σεζόν (2022 – 2023) και μέχρι το 2028 η Nova θα μεταδίδει τους αγώνες της Premier League. Επίσης έχει τα δικαιώματα του UEFA Nations League και τα προκριματικά των ευρωπαϊκών ομάδων, εκτός της Εθνικής Ελλάδος, για το διάστημα 2022 – 2028.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *