Γιάννης Αλαφούζος στο Reuters: «Η ΕΠΟ δεν έχει κάνει το παραμικρό για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΠΗΓΗ: https://www.sport-fm.gr/

Συνέντευξη στο γερμανικό Reuters παραχώρησε ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μίλησε για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τονίζοντας ότι η UEFA θα πρέπει να ασχολείται πιο ενεργά στις υποθέσεις του αθλήματος στη χώρα μας, ενώ αναφορικά με τη διαφθορά που υπάρχει ξεκαθάρισε ότι η ΕΠΟ δεν έχει κάνει το παραμικρό για την εξάλειψη της.

Τέλος ο κ. Αλαφούζος πέταξε το «μπαλάκι» και στην ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι θα πρέπει να καθαρίσει αυτή την κατάσταση, ενώ ανέδειξε τη σημασία που έχει για την εξάλειψη της βίας και η ισχυρή αστυνόμευση στα γήπεδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Πιστεύω είναι πολύ σημαντικό η UEFA να συμμετέχει πιο ενεργά στις υποθέσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παρ’ όλο που κάθε ομοσπονδία είναι ανεξάρτητη. Χάρηκα πολύ που αφιέρωσαν χρόνο για να ασχοληθούν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια μικρή χώρα με το ποδόσφαιρο. Ήταν ένα πολύ καλό σημάδι.

Η αστυνόμευση είναι πολύ σημαντική. Η ιδιωτική ασφάλεια δεν μπορεί να κάνει σωματικούς ελέγχους, να εντοπίζει τα πλαστά εισιτήρια, δεν μπορεί να διενεργήσει ελέγχους ταυτότητας αν δεν έχουμε αστυνομία. Υπάρχει διαφθορά. Η ΕΠΟ δεν έχει κάνει το παραμικρό γι’ αυτό εδώ και χρόνια. Αν δεν πειστεί η ομοσπονδία να ελέγξει τη λειτουργία του ποδοσφαίρου, δεν μπορείς να λύσεις τα προβλήματα.

Νομίζω πως η κυβέρνηση προσπαθεί να καθαρίσει την κατάσταση. Η UEFA προσπαθεί επίσης, αλλά δεν ξέρω πόση εξουσία πιστεύουν ότι έχουν. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει αν δεν το κάνει η UEFA».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *