Βαλκανικό δίκτυο από την ΕΡΤ3

INTERNET ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ΕΡΤ3 παραμένει σε μια μετέωρη φάση. Πρόκειται για το μοναδικό τμήμα του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου της ΕΡΤ που δεν σταμάτησε να εκπέμπει ούτε δευτερόλεπτο, όταν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πάτησε το κουμπί και απλώθηκε το μαύρο στις οθόνες. Ο αγώνας αυτός, σεβαστός, διαμόρφωσε τους ανθρώπους.

Από την επιστροφή της ΕΡΤ το 2015 λίγα πράγματα έγιναν για την ΕΡΤ3 και σήμερα χρειάζεται ώθηση σε περιεχόμενο και πρόγραμμα. Η ΕΡΤ3 χρειάζεται κάτι περισσότερο από ποιοτικές ταινίες και ξεχωριστά ντοκιμαντέρ, οικοκολογικού ενδιαφέροντος. Θα μπορούσε να είναι ο φορέας που θα αναλάμβανε την ανάδειξη της ομορφιάς της χώρας, με εκπομπές του τύπου “Ταξιδεύοντας” και “Μένουμε Ελλάδα” .

Δεν αρκεί, όμως. Η ΕΡΤ3 με σημείο αναφοράς της Θεσσαλονίκη, έχει μπροστά της τα Βαλκάνια. Η δημιουργία μιας ειδησεογραφικής πλατφόμας για τις εξελίξεις στη γειτονιά μας είναι επιβεβλημένη, όπως και η ίδρυση ενός μουσικού σταθμού που θα ενώνει τα βαλκάνια, έναν Βαλκανικό Kosmos, με τις μουσικές και τις φωνές των χωρών της Νοτιοαναλατολικής Χερσονήσου,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *