ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΡΤ

Εγκρίσεις εκπομπών και σειρών από την ΕΡΤ

Νέα και παλιά προγράμματα από την ΕΡΤ. Σύμφωνα με αποφάσεις του ΔΣ της ΕΡΤ, δίνεται το πράσινο φως για τη συνέχιση της εκπομπής της Έλενας Κατρίτση και το πρώτο εξάμηνο του 2020, υλοποιώντας την πολιτική και των προηγούμενων διοικήσεων, ενώ το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου θα μεταδοθεί επίσης από τα κανάλια της ΕΡΤ.

Αναλυτικά, σε διεθνή συμπαραγωγή ενδέχεται να μετατραπεί η σειρά «6 Νύχτες στην Ακρόπολη», που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σεφέρη. Η σειρά είχε λάβει έγκριση από το ΔΣ της ΕΡΤ το 2018 και υπάχθηκε στο καθεστώς ενίσχυσης του ν. 4487/2017 με απόφαση του πρώην υπουργού Νίκου Παππά. Ο προϋπολογισμός των επιλέξιμων δαπανών ανέρχεται στο ποσό των 370.000 ευρώ και η επιχορήγηση προς τη δικαιούχο εταιρεία Κακές Παρέες – Bad Crowd σε 129.500 ευρώ (35%). Με νεότερη απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ ζητείται από την εταιρεία που έχει την ευθύνη της εκτέλεσης παραγωγής να υπάρξει ενημέρωση για τις προϋποθέσεις (Letter of Intent, κοστολόγιο, πιλότος επεισοδίου κ.ά.), που θα πρέπει να εξασφαλισθούν για να μπορέσει η ΕΡΤ να συμμετάσχει στη διεθνή συμπαραγωγή.

 Η ΕΡΤ ανανέωσε τη συνεργασία της με την Κοσμάς Φιλιούσης & ΣΙΑ ΟΕ για 20 επεισόδια του μουσικού προγράμματος «Στα τραγούδια λέμε, ναι», συνολικού προϋπολογισμού 245.618 ευρώ, πλέον ΦΠΑ και εργοδοτικών εισφορών. Πρόκειται για 20 επεισόδια διάρκειας 180 λεπτών, αξίας 12.280 ευρώ το καθένα, πλέον ΦΠΑ και εισφορών. Προϋπολογισμό 199.295,60 ευρώ, πλέον ΦΠΑ και εργοδοτικών εισφορών, για 20 επεισόδια, διάρκειας 50 λεπτών, εξασφάλισε η εκπομπή «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση. Την εκτέλεση παραγωγής θα έχει η Συναδινός Θεοφάνης E-Prod. Το κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 9.964,78 ευρώ, πλέον ΦΠΑ και εργοδοτικών εισφορών.

 Ταυτόχρονα, το ΔΣ της ΕΡΤ ενέκρινε την ανάθεση εκτέλεσης της σειράς εκπομπών «ΠΟΠ μαγειρική» αντί προϋπολογισμού 225.767 ευρώ στην GV Productions – Βουρλούμης Γιώργος και ΣΙΑ ΟΕ. Πρόκειται για 46 επεισόδια διάρκειας 55 λεπτών, με κόστος επεισοδίου 4.907,99 ευρώ. Η παραγωγή της εκπομπής «Installation» εγκρίθηκε στην STV Production ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ αντί προϋπολογισμού 160.882 ευρώ, πλέον ΦΠΑ και εργοδοτικών εισφορών.

Τέλος, ο τρίτος κύκλος της βραβευμένης, δημοφιλούς ξένης σειράς «The Affair» εκμισθώνεται εκ νέου από την ΕΡΤ από την εταιρεία CBS International/Showtime BV. Η ΕΡΤ εξασφάλισε τη δυνατότητα μετάδοσης ως και τις 20 Μαΐου 2020, με μία και μόνο μετάδοση ανά επεισόδιο, και τη δυνατότητα παραμονής στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ για επτά ημέρες. O δεύτερος κύκλος παραμένει διαθέσιμος στο Netflix, ενώ το σύνολο και των πέντε κύκλων έχει μεταδοθεί από την Cosmote TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *