Στο παιχνίδι του Champions League και η ΕΡΤ

ΕΡΤ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
  • Μπάσιμο Μαρινάκη, μέσω Nova

Νέα δεδομένα στη διεκδίκηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Στη μάχη του Champions League ενδέχεται να επανέλθει η ΕΡΤ, έχοντας το πλεονέκτημα του ανταποδοτικού τέλους.  

Η τελευταία φορά που μετέδωσε αγώνες Champions League η ΕΡΤ ήταν τη σεζόν 2015 – 2016 και έκτοτε στο πεδίο αυτό κυριαρχεί επί σειρά ετών η Cosmote TV, έχοντας τα αποκλειστικά δικαιώματα της διοργάνωσης, όπως και αυτής του Europa League, ως την τηλεοπτική περίοδο 2020 – 2021. Το ποσό που έχει διαθέσει η Cosmote TV προσεγγίζει τα 118 εκατ. ευρώ, μεταδίδοντας κατά αποκλειστικότητα το σύνολο των αναμετρήσεων.

Στον ίδιο χώρο κινείται, καταθέτοντας προσφορές για το Champions League, και η Nova. Άλλωστε, με δεδομένη την είσοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη στη Forthnet. Το ενδεχόμενο διεκδίκησης των δικαιωμάτων είναι πάντα πολιτική απόφαση και είναι συνάρτηση της τιμής διάθεσης του προϊόντος, των αναγκών του φορέα σε τηλεθέαση και της διάθεσης των ανταγωνιστών.

Η μείωση του κόστους των δικαιωμάτων των ελληνικών πρωταθλημάτων (SL1 – SL2) κατά 20 εκατ. ευρώ επιτρέπει την ανακατεύθυνση των διαθέσιμων χρημάτων. Με τον τρόπο αυτό η ΕΡΤ απελευθερώνει κονδύλια για αθλητικό πρόγραμμα και ο ορίζοντας είναι μεγάλος. Το EURO –το οποίο θα μεταδοθεί του χρόνου από τον ΑΝΤ–, οι προσεχείς Ολυμπιακοί Αγώνες –που θα βρίσκονται στην ΕΡΤ–, το Mundial και οι δύο ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις είναι μέσα στον ορίζοντα των διεκδικήσεων της ΕΡΤ. Επιπλέον, ο φορέας θέλει να αναπτύξει τις νέες streaming υπηρεσίες, ακολουθώντας τη διεθνή τάση των μεταδόσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *