ΕΜΑ, ΑΝΤ1

INTERNET

Σε λειτουργία αναμένεται να τεθεί η πλατφόρμα ροής βίντεο και διαφήμισης από την European Media Alliance (ΕΜΑ), στην οποία μετέχει ο ΑΝΤ1. Η πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα οριστικοποίησε τις αποφάσεις της συνόδου του περασμένου Απριλίου για την κοινή εμπορική πολιτική και τη συνεργασία στη διάθεση online video.

Στην ΕΜΑ μετέχουν οι όμιλοι ProSiebenSat της Γερμανίας, η Media SE με παρουσία σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, το Channel 4 της Μεγάλης Βρετανίας, το TF1 της Γαλλίας, η Mediaset της Ιταλίας και της Ισπανίας, η Central European Media Enterprises, με τηλεοπτική παρουσία στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, το TVN Discovery Poland της Πολωνίας, η Impresa της Πορτογαλίας, η MTG και η Nordic Entertainment Group, η Blue TV της Τουρκίας και η Medialaan του Βελγίου.

Βασικός στρατηγικός στόχος της πανευρωπαϊκής συμμαχίας των παραπάνω ομίλων είναι η ανάπτυξη της ενιαίας πλατφόρμας για τη συνεχή ροή βίντεο (τύπου Netflix δηλαδή), ενώ παράλληλα υπάρχει συνεργασία στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών αλλά και την κοινή εμπορική πολιτική. Οι πρώτες συνεργασίες μεταξύ των μελών της πλατφόρμας είναι γεγονός, όπως, για παράδειγμα, η δημιουργία του ευρωπαϊκού δικτύου EBX από το TF1, το Channel 4, τη Mediaset και την ProSiebenSat1 με έδρα το Λονδίνο, το οποίο διανέμει τηλεοπτικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο, αλλά λειτουργεί και ως πλατφόρμα διανομής για πανευρωπαϊκές διαφημιστικές καμπάνιες στο διαδίκτυο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *