Αφορολόγητο το streaming… με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου!

Streaming ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τι πληρώνουν οι θεατές για να βλέπουν τηλεόραση

 Τι πληρώνει ο θεατής για να βλέπει τηλεόραση; Το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται σε 3 ευρώ τον μήνα ανά νοικοκυριό, με την ΕΡΤ να προσφέρει επίγειους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, το ERTFlix, την Ορχήστρα της ΕΡΤ κ.ά. Η υψηλότερη τιμή στην οποία έφτασε το ανταποδοτικό τέλος ήταν στα 4,24 ευρώ τον μήνα, επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή. Η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου έκλεισε την ΕΡΤ και δημιούργησε το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ, με το τέλος να διαμορφώνεται στα 3 ευρώ, αλλά με λιγότερους τηλεοπτικούς σταθμούς, δηλαδή ήταν ένα πιο ακριβό κακέκτυπο τηλεόρασης και ραδιοφώνου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δίστασε να αυξήσει το τέλος όταν επανέφερε την ΕΡΤ σε πλήρη λειτουργία.

Όσον αφορά τις streaming υπηρεσίες, η τιμή της συνδρομής του Netflix κυμαίνεται από 7,99 ευρώ έως 13,99 ευρώ τον μήνα και η συνδρομή της Disney+ στα 10,99 ευρώ τον μήνα. Η Apple TV έχει συνδρομή 9,99 ευρώ τον μήνα, όπως και η Vodafone TV, προσφέροντας επίσης το ERTFlix, τον ΑΝΤ1+, την HBO, την Disney+ και άλλα. Το Amazon Prime Video είναι στα 8,99 ευρώ, ενώ ο ΑΝΤ1+ ξεκινάει από τα 4,99 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 9,99 ευρώ τον μήνα.

Φανερά αδικημένες είναι οι πλατφόρμες της Nova και της Cosmote TV, οι οποίες βιώνουν το καθεστώς αθέμιτου ανταγωνισμού. Οι συνδρομές της Cosmote TV και της Nova παραμένουν πιο ακριβές, καθώς επιβαρύνονται με φόρο συνδρομητικής τηλεόρασης, εισφορές εργαζομένων, το 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ και φόρους, καθώς η Nova και ο ΟΤΕ έχουν έδρα στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά, όμως, εξετάζουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν το καθεστώς αυτό και να ακολουθήσουν το μοντέλο του ΑΝΤΕΝΝΑ, καθώς η έδρα του ΑΝΤ1+ είναι εκτός Ελλάδας, αλλά εντός ΕΕ. Υπενθυμίζεται πως το 15% του ΑΝΤ1+ ανήκει στην καναδική επενδυτική εταιρεία Fairfax.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *