Στέλνουν στους Περιφερειάρχες τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς!

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Αλλάζει το καθεστώς λειτουργίας των δημοτικών σταθμών. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης περιλαμβάνεται το σενάριο στην περίπτωση των ζημιογόνων δημοτικών σταθμών, να ανατίθεται η λειτουργία τους σε ιδιώτες μέσω της εκάστοτε περιφέρειας όπου λειτουργούν. Οι δημοτικές αρχές θα διατηρήσουν το δικαίωμα εκπομπής, αλλά η λειτουργία των δημοτικών ραδιοφωνικών επιχειρήσεων θα ανήκει στους περιφερειάρχες οι οποίοι με τη σειρά τους θα την αναθέτουν σε ιδιωτικές εταιρείες.

Στόχος της κυοφορούμενης διάταξης  είναι να χάσουν οι εκλεγμένοι με το ΠΑΣΟΚ, δήμαρχοι της χώρας, τη δυνατότητα να ελέγχουν τους δημοτικούς σταθμούς. Αν κατατεθεί και ψηφιστεί η διάταξη ο  Αθήνα 984 δεν θα ελέγχεται πλέον από τον  Χάρη Δούκα, αλλά από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν πρόσωπα στην ΕΣΗΕΑ (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) που έχουν ενημερωθεί από τον αρμόδιο υφυπουργό Γιάννη Μπρατάκο, ο οποίος φέρεται να τους διαβεβαίωσε πως διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων και πως ο ιδιώτης θα έχει μόνο την αρμοδιότητα της διαφήμισης…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *