Έλεγχος από τη Βουλή για το “λάθος” του ΑΠΕ στο λιμάνι του Πειραιά!

INTERNET

Για μία ακόμη φορά το ΑΠΕ μετέδωσε μία είδηση η οποία δεν ήταν σωστή. Τα δύο αρχικά τηλεγραφήματα του κρατικού Πρακτορείου Ειδήσεων για τη δολοφονία του Αντώνη  Κ. στο λιμάνι του Πειραιά, αλλοίωσαν την πραγματικότητα, η οποία αποκαλύφθηκε στη συνέχεια από την ανάρτηση του αποκαλυπτικού βίντεο. Οι πολίτες έκαναν τη δουλειά των δημοσιογράφων και αποφεύχθηκε ο κίνδυνος,  άνθρωποι που εγκλημάτησαν να μην λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Η λειτουργία του ΑΠΕ αφορά τους πάντες και έχει έρθει η ώρα να υπάρξει έλεγχος, λογοδοσία και αξιολόγηση των στελεχών της εταιρείας αλλά αυτή να μην γίνει εν μέσω στενού κύκλου.

Είναι χρήσιμο να θυμίσουμε την παρουσία στο ΔΣ της ίδιας της προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου. Συνεπώς το θεσμικό όργανο των δημοσιογράφων έχει άμεση γνώση της κατάστασης.

Τόσο η ίδια η πρόεδρος της Ένωσης Μαρία Αντωνιάδου όσο και η υποψήφια με την ΝΔ, Άρια Αγάτσα , αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ως αναπληρωματικό μέλος, μετέχουν στη διοίκηση του Πρακτορείου Ειδήσεων το οποίο πληροφορεί με αυτό  τονβ τρόπο όλο τη χώρα, εξαιτίας και της άκριτης αναπαραγωγής των ειδήσεων από τις διάφορες ιστοσελίδες.

Η μετάδοση παραποιημένων ειδήσεων έχει πολλαπλές συνέπειες Το ζήτημα της λειτουργίας του ΑΠΕ, καθώς δεν είναι η μοναδική φορά που έχει υποπέσει σε σφάλμα θα πρέπει να απασχολήσει όχι μόνο την ΕΣΗΕΑ, η οποία ελέγχεται από τη συμμαχία των παρατάξεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη Βουλή. Και φυσικά τους ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων μέσα από τις ενώσεις τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *