Ο ελεύθερος ανταγωνισμός στα media

INTERNET ΕΕΤΤ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ


του Βασίλη Κουφόπουλου
Στο ραδιόφωνο 2 μεγάλοι όμιλοι και συνολικά ραδιοφωνικοί σταθμοί, -προσφεύγουν στο ΕΣΡ, εναντίον του ραδιοφωνικού εγχειρήματος συνεργασίας της εβδομαδιαίας εφημερίδας “Athens Voice” και των πρώην εργαζομένων του Nitro.
 
Στην τηλεόραση, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, με την ιδιότητα των παρόχων περιεχομένου απαιτούν να πληρώνονται από τη Nova για τη δορυφορική μεταφορά του σήματος τους σε όλη την Ελλάδα. Όταν φορούν το “καπέλο” του παρόχου δικτύου απαιτούν οι σταθμοί να πληρώνουν τη Digea για την επίγεια μεταφορά του σήματός τους. Με το επιχείρημα πως το κάνει και ο ΟΤΕ, αφήνουν να εννοηθεί πως θα φύγουν από τη Nova, ενώ ένας εκ των υποψηφίων για το 32,7% της εταιρείας συνδρομητικής τηλεόρασης είναι ο ΑΝΤΕΝΝΑ από κοινού με τον μέτοχο της WIND.  Τόσο η WIND ως εταιρεία, όσο και η Vodafone, μέτοχοι της Forthnet εκφράζουν ενδιαφέρον για την  απόκτηση του μεριδίου της εταιρείας συνδρομητικής τηλεόρασης.
 
Στην κινητή τηλεφωνία, διαβάζουμε στον  Τύπο, πως η Vodafone και η  Cosmote ετοιμάζουν αυξήσεις στους συνδρομητές της.
 
Στον  αντίποδα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, έχει ανοίξει το φάκελο της διανομής του Τύπου. Για τα ΜΜΕ, λόγο, έχει τόσο η συγκεκριμένη Επιτροπή, όσο και η ΕΕΤΤ και φυσικά το ΕΣΡ.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *