Το Cinobo γίνεται τριών με μία παθιασμένη κοινότητα κινηματογραφόφιλων που διαμορφώνει το σινεμά του μέλλοντος

Streaming ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ελληνική streaming πλατφόρμα γιορτάζει τα τρίτα της γενέθλια με νέο λουκ και δυνατότητες, 3.6 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης ταινιών, 20 χιλιάδες κριτικές, και με ευρωπαϊκές συνέργειες


Το Cinobo, η πρώτη και μόνη ελληνική streaming πλατφόρμα αφιερωμένη στον κινηματογράφο, κλείνει φέτος 3 χρόνια λειτουργίας, τηρώντας την υπόσχεση να παρέχει το πιο ξεχωριστό σινεμά από όλο τον κόσμο και να προσφέρει διαρκώς όλο και περισσότερες παροχές στους συνδρομητές του.

Με τη συνδρομή, οι χρήστες απολαμβάνουν μέσα από την πιο ενημερωμένη και αναγκαία online συλλογή κινηματογράφου, ταινίες που φιγουράρουν πρώτες στις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς, όπως τα φετινά Απόφαση Φυγής, Μαγνητικά Πεδία, Κορσές.Οι χρήστες της πλατφόρμας έχουν πια τη δυνατότητα να προσωποποιούν το προφίλ τους, να φτιάχνουν τις δικές τους λίστες ταινιών και να τις μοιράζονται. Σχηματίζεται έτσι ένα community που μέσω του Cinobo συζητά και ανοίγεται, επιμελείται και μοιράζεται σινεμά. Μέσα σε λίγους μήνες, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους με 45.400 νέα προφίλ χρηστών και πάνω από 20.000 βαθμολογήσεις και κριτικές ταινιών. Ταυτόχρονα, ενώ οι συνδρομητές απολαμβάνουν για 2η συνεχόμενη χρονιά δωρεάν εισιτήρια σινεμά κάθε εβδομάδα με το Cinobo Pass, το Cinobo στέκεται δίπλα στις κινηματογραφικές αίθουσες επιχορηγώντας τους μέρος της αξίας του εισιτηρίου.

Σε νέα περιεχομένου, στην πλατφόρμα ανεβαίνουν σταθερά οι καλύτερες νέες και κλασικές ταινίες από όλα τα είδη, που επιλέγει προσεκτικά η ομάδα curation του Cinobo, και φυσικά αποκλειστικές πρεμιέρες κάθε εβδομάδα. Τη φετινή χρονιά οι συνδρομητές του Cinobo απόλαυσαν και τη μεγαλύτερη online συλλογή οσκαρικών ταινιών, ένα αφιέρωμα στον πιο δημοφιλή σκηνοθέτη των καιρών μας και νικητή του τελευταίου Χρυσού Φοίνικα Ρούμπεν Έστλουντ, καθώς και το υποψήφιο για Όσκαρ Ήσυχο Κορίτσι. Το πρόγραμμα της πλατφόρμας εμπλουτίστηκε με ένα μεγάλο, αντισυμβατικό αφιέρωμα στο sci-fi, φιλμογραφίες εμβληματικών δημιουργών όπως ο Ζαν Πιέρ Μελβίλ και ο Ζακ Τατί, και αφιερώματα Τζιμ Τζάρμους και Italian Classics με μεγάλες στιγμές του ιταλικού σινεμά, τα οποίο παρουσιάστηκαν τόσο στην πλατφόρμα όσο και στον ιστορικό κινηματογράφο ΑΒ.

Και φέτος το Cinobo βρέθηκε στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη, φέρνοντας τις ταινίες που έλαμψαν στο ελληνικό κοινό, όπως -για τρίτη συνεχή χρονιά- τη Χρυσή Άρκτο του Βερολίνου. Για δεύτερη συνεχή χρονιά παρουσιάζει αποκλειστικά στην πλατφόρμα το μεγαλύτερο online φεστιβάλ γαλλόφωνου σινεμά, My French Film Festival, ενώ η παρουσία του είναι σταθερά σημαντική και στο πρόγραμμα των εγχώριων διοργανώσεων, με 15 ταινίες του στις Νύχτες Πρεμιέρας και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Top 10 3ου έτους

1. Μαγνητικά Πεδία

2. Παρίσι, 13ο Διαμέρισμα

3 Απόφαση Φυγής

4. Σημείο Βρασμού

5. Full Time

6. Αγέλη Προβάτων

7. Κορσές

8. Οι Γείτονες από Πάνω

9. Πράσινη Θάλασσα

10. Η Εξαφάνιση

Όπως κάθε χρόνο, το Cinobo παρουσίασε τις σημαντικότερες ελληνικές ταινίες, πρώτα στα σινεμά και στη συνέχεια στην πλατφόρμα. Τα Μαγνητικά Πεδία του Γιώργου Γούση, μετά το μεγαλειώδες ταξίδι στις αίθουσες (45 εβδομάδες, πάνω από 37.000 εισιτήρια) πλέον σημειώνουν ρεκόρ θέασης και στην πλατφόρμα, και ακολουθήθηκαν από την επόμενη ταινία του σκηνοθέτη, Χειροπαλαιστής. Μαζί με αυτά, στρίμαραν η Αγέλη Προβάτων του Δημήτρη Κανελλόπουλου, η καλτ συλλογή 70s Greek Erotica, η φιλμογραφία του σπουδαίου ντοκιμαντερίστα Σταύρου Ψυλλάκη λίγο πριν τη βράβευσή του στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Φέτος το Cinobo έστρεψε το βλέμμα και στις μικρού μήκους με την ενότητα Big Shorts που εγκαινιάστηκε με τη φιλμογραφία του Βασίλη Κεκάτου, ενώ σήμερα, ετοιμάζεται να παρουσιάσει στο κοινό τις πιο αναμενόμενες ελληνικές ταινίες του φετινού καλοκαιριού: τα Μπάσταρδα του Νίκου Πάστρα, και το Black Stone του Σπύρου Ιακωβίδη.

Η ενότητα Guest Picks συνεχίζεται και σύντομα οι Παύλος Παυλίδης, Μάκης Παπασημακόπουλος και Άρης Δημοκίδης θα δημιουργήσουν τη δική τους λίστα με τις αγαπημένες τους ταινίες στο Cinobo. Φέτος το Cinobo είχε τη χαρά να εγκαινιάσει συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ιδρύοντας το SNFCC Members Film Club x Cinobo, στο πλαίσιο του οποίου η ομάδα curation του Cinobo συναντά κάθε μήνα τα μέλη του Ιδρύματος και συζητά μαζί τους για σινεμά. Αυτό το διάστημα ξεκινά και η συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το Cinobo θα πραγματοποιήσει φοιτητικό διαγωνισμό μικρού μήκους ταινιών, στον οποίο οι συνδρομητές θα ψηφίσουν τον νικητή που θα βραβευτεί με χρηματικό έπαθλο και διανομή της ταινίας του στη μεγάλη οθόνη και στην πλατφόρμα του Cinobο.

Φέτος το Cinobo γίνεται ακόμα πιο εξωστρεφές και συνεργάζεται με άλλες ευρωπαϊκές streaming πλατφόρμες από τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, τη Βουλγαρία και τη Δανία, υπό την αιγίδα του Creative Europe Media Desk. Το project VODCOLAB έχει αποστολή και στόχο να ενισχύσει την προβολή και διάδοση του ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

Τέλος, γιορτάζοντας τα γενέθλιά του, το Cinobo πραγματοποιεί μεγάλο διαγωνισμό για νέους και παλαιότερους συνδρομητές με δώρο έναν προτζέκτορα και ετήσιες συνδρομές στην πλατφόρμα, ενώ την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 20:30 στον κινηματογράφο Αλεξάνδρα Europa Cinemas, θα πραγματοποιηθεί παρουσία σκηνοθέτη ειδική προβολή με δωρεάν είσοδο της ταινίας Ροζ του The Boy, για πρώτη φορά σε αποκατεστημένη κόπια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *