Μηνυτήρια αναφορά για «παράνομες μονιμοποιήσεις» στην ΕΡΤ-Χ. Παναγιωτόπουλος: Πλαστογράφησαν στοιχεία με ζημία 201.000.000 ευρώ!

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πλήθος ερωτήσεων και ονομαστικά στοιχεία για βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και υποψηφίους για την Ευρωβουλή περιλαμβάνει η 83 σελίδων μηνυτήρια αναφορά του πρώην ελεγκτή οικονομικών υπηρεσιών της ΕΡΤ ΑΕ Χαράλαμπου Παναγιωτόπουλου προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. «Αδυνατώ να κατανοήσω τι δεν αντιλαμβάνονται οι ενασχολούμενοι με την υπόθεση, το πολιτικό σύστημα, οι Ειδικοί Διαχειριστές Ενεργητικού και Παθητικού ΕΡΤ ΑΕ, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, το ΑΣΕΠ, ο ΙΚΑ -ΕΚΦΑ και η δικαιοσύνη επί 16 χρόνια», αναφέρει ο μηνυτής στην πολυσέλιδη αναφορά του.

Στο πρώτο της μέρος, που παρουσιάζουμε σε αυτό το φύλλο, ο Χαράλαμπος Παπαδάκης αναφέρεται στις «Παράνομες μονιμοποιήσεις του ΠΔ 164 / αρ 11 κατά παράβαση των προϋποθέσεων του Νόμου του ΠΔ 164», διατείνεται πως έχουν γίνει «απίστευτες παρεμβάσεις στο Κεντρικό Ασφαλιστικό Σύστημα» και αναφέρει πως από τους 347 απορριφθέντες συμβασιούχους, σε σύνολο 1.400, οι 107 «εμφανίζονται ως επιτυχόντες στις καταστάσεις του ΑΣΕΠ χωρίς αιτιολογία», ενώ το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της ΕΡΤ τους είχε απορρίψει.

Ο Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος προτείνει τη λύση του ελέγχου των ενσήμων, που καθορίζουν την πραγματική περίοδο απασχόλησης των συμβασιούχων της ΕΡΤ ΑΕ «ώστε να λυθεί το θέμα διαμέσου της διαφάνειας και της νομιμότητας». Επίσης, υποστηρίζει πως «600 και πλέον συμβασιούχοι ήταν εργαζόμενοι σε άλλους εργοδότες, σε άλλες πόλεις και δεν είχαν σχέση με την ΕΡΤ», αλλά και πως «νομιμοποιήθηκαν παράνομα, χωρίς ένσημα 18 – 24 μηνών, στην ΕΡΤ 266 δημοσιογράφοι, εκ των οποίων οι 49 εμφανίζονται να μην έχουν ούτε μία ημέρα απασχόλησης στην ΕΡΤ». Ο μηνυτής αναφέρει τα ονόματα στελεχών της ΕΡΤ που εργάζονται μέχρι και σήμερα ή έχουν αποχωρήσει, τα οποία από θέσεις ευθύνης «εξαπάτησαν την ΕΡΤ», αναφέροντας ότι «600 και πλέον συμβασιούχοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΕΡΤ, χωρίς απασχόληση και αντίστοιχα ένσημα».

 Μαύρα χρήματα, εργαζόμενοι παράλληλα στην επαρχία και στην Αθήνα

Στη μήνυση γίνεται λόγος για συμβασιούχο που έφερε πλαστή βεβαίωση ασθένειας διάρκειας 1 έτους, 7 μηνών και 28 ημερών, αλλά μονιμοποιήθηκε, ενώ αναφέρει ότι μονιμοποιήθηκαν εργαζόμενοι με απασχόληση σε ταβέρνες της Θεσσαλονίκης και προϋπηρεσία σε ΜΜΕ της αλλοδαπής. Επιπλέον, αναφέρει ότι μονιμοποιήθηκαν εργαζόμενοι με συμβάσεις μαθητείας, ότι εν ενεργεία ανώτερο στέλεχος της ΕΡΤ έχει λάβει μαύρα χρήματα σε μορφή μπόνους, ότι μονιμοποιηθήκαν εργαζόμενοι που σπούδαζαν στο εξωτερικό και ότι εργαζόμενος σε νησί του Αιγαίου εμφανίστηκε να έχει παράλληλη, πλήρη απασχόληση στην Αθήνα. Γίνεται λόγος για υποψήφια ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, με αναλυτικά στοιχεία, όπως και για τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιβάρυνση της ΕΡΤ για τα ψευδή και εικονικά ένσημα ανέρχεται σε 201.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Χαράλαμπου Παναγιωτόπουλου τα οποία καλύφθηκαν από το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν οι πολίτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *