Απραξία από ΕΣΡ, ΑΑΔΕ, Επιτροπή Ανταγωνισμού στο καθεστώς των streaming υπηρεσιών

Uncategorized

Το καθεστώς αφορολόγητης λειτουργίας των υπηρεσιών streaming στην Ελλάδα νοθεύει τον ανταγωνισμό και σε ό,τι αφορά το σκέλος της ελεύθερης τηλεόρασης, υπό την ανοχή του ΕΣΡ, που έχει την ευθύνη τήρησης μητρώου για τη συγκεκριμένη κατηγορία τηλεοπτικού προγράμματος.

Οι αδειοδοτημένοι σταθμοί εθνικής εμβέλειας στην Ελλάδα (Alpha, Star, ANT1, ΣΚΑΪ, Mega και Open) και οι αδειοδοτημένοι φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης πληρώνουν φόρους και εισφορές, σε αντίθεση με τις streaming υπηρεσίες, που πληρώνουν μόνο ΦΠΑ σε χώρα της ΕΕ και τίποτα άλλο! Ωστόσο, το ζήτημα αυτό δεν έχει τύχει εξέτασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού!

Σημειώνεται πως τόσο ο ΟΤΕ όσο και η Nova πληρώνουν κάθε χρόνο, πέραν της φορολογίας τους ως επιχειρήσεις, και ένα κλιμακούμενο τέλος υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο είναι ποσοστό επί του τζίρου για την άσκηση του δικαιώματος της δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης. Το ΕΣΡ είχε ξεκινήσει διαβούλευση με Nova, Cosmote TV, Vodafone TV και Wind Vision για την επιβολή τελών στις streaming υπηρεσίες, η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και δεν εκδόθηκε καμία απόφαση, συνεπώς δεν υπήρξε καμία άσκηση φορολογικής πράξης. Είναι απορίας άξιον πως η ΑΑΔΕ δεν έχει ακόμη επιληφθεί του ζητήματος…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *