Νέα μήνυση για τη μή διερεύνηση των σκανδάλων της ΕΡΤ!

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Παράνομες μονιμοποιήσεις εκατοντάδων υπαλλήλων με ψευδή στοιχεία στο ΑΣΕΠ

Μηνυτήρια αναφορά 83 σελίδων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατέθεσε ο πρώην διευθυντής της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου της ΕΡΤ ΑΕ Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος. Η μήνυση, την οποία αποκαλύπτει σήμερα η στήλη, αναφέρεται στη «μη διερεύνηση των σκανδάλων της ΕΡΤ», στην «ευρεία κατασπατάληση δημοσίου χρήματος εκατομμυρίων ευρώ», στις παράνομες μονιμοποιήσεις εκατοντάδων υπαλλήλων με ψευδή στοιχεία στο ΑΣΕΠ και στην «τοποθέτηση ψευδών και εικονικών ενσήμων 201.000.000 ευρώ».

Ο μηνυτής και γνώστης των εσωτερικών διαδικασιών της ΕΡΤ στρέφεται εναντίον ενός εν ενεργεία ανώτατου στελέχους της ΕΡΤ, ενός πρώην νομικού συμβούλου και του ειδικού εκκαθαριστή/ριας της πρώην ΕΡΤ ΑΕ. Πρόκειται για τον βασικό μάρτυρα στην υπόθεση των μπόνους (άνω των 2 εκατ. ευρώ) που χορήγησε η εταιρεία τα έτη 2006, 2007, 2008. Η συγκεκριμένη υπόθεση εκδικάστηκε μετά από 20 αναβολές και αναμένεται η καθαρογραφή της.

Η νέα μήνυση κοινοποιήθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, στον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα και στην ΠΟΣΠΕΡΤ.

Οι τρεις προηγούμενες μηνύσεις

Επιπλέον, κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «για παράνομες μετατροπές 600 και πλέον συμβάσεων εργασίας σε Αορίστου Χρόνου με ψευδή στοιχεία στο ΑΣΕΠ και την τοποθέτηση ψευδών εικονικών ενσήμων 201.000.000 ευρώ προς συγκάλυψη παράνομων ‘‘μονιμοποιήσεων’’». Επίσης, υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «για παράνομες παρεμβάσεις με ιδιαίτερα τεχνάσματα στο Σύστημα Μισθοδοσίας Αρεστών Υπαλλήλων της ΕΡΤ και στο σύστημα του ΙΚΑ-ΕΦΚΑ, που επεξεργάστηκε στη συνέχεια η Οικονομική Αστυνομία».

Τέλος, υποβλήθηκε μαζί και η μήνυση για το σκάνδαλο της παραγωγής «Διονύσιος Σολωμός» με ενεχυριάσεις εικονικών τιμολογίων. Στις παράνομες μονιμοποιήσεις κατά τον πρώην ελεγκτή της ΕΡΤ αναφέρονται οι περιπτώσεις τριών εν ενεργεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ενός/μίας υποψήφιας ευρωβουλευτή/τού του κυβερνώντος κόμματος. Επίσης γίνεται αναλυτική αναφορά στο σύστημα μισθοδοσίας της ΕΡΤ, όπου για δέκα υπαλλήλους υπάρχει αναντιστοιχία ανάμεσα στο ισοζύγιο μισθοδοσίας και τις δηλούμενες αποδοχές στο ΙΚΑ. Και ακόμη στο καθεστώς των διπλών μπόνους σε διευθυντικά στελέχη στο παρελθόν, τις επιπλέον αποδοχές από επιτροπές, που έφταναν κοντά στα 150.000 ευρώ, πλέον των αιτήσεων των 280.000 ευρώ και πολλά άλλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *