“Just” …ΑΑΔΕ!

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Νέα δεδομένα στον τηλεοπτικό ανταγωνισμό προκύπτουν από το πόρισμα 90 σελίδων της  Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατά του Νίκου Κοκλώνη. Όπως προέκυψε χρωστάει στο Δημόσιο από φόρους και άλλες εισφορές 22 εκ. Σύμφωνα λοιπόν με τους ελεγκτές της Αρχής ο Ν. Κοκλώνης είχε συστήσει περί τις 15-16 εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό, κυρίως στην Ε.Ε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Ν. Κοκλώνης είχε συστήσει και χρησιμοποιούσε εικονικές εταιρείες στο εξωτερικό και εν συνεχεία κατηγορείται πως ξέπλενε μαύρο χρήμα σε νόμιμες εταιρείες στην Ελλάδα, ώστε να εμφανίζεται ως συμβεβλημένος σε αυτές συνεργάτες και εργαζομένους του. Με αυτό το τέχνασμα, πάντα σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, δεν κατέβαλλε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και μετέφερε μαύρο χρήμα, το οποίο ξέπλενε στην Ελλάδα. Επίσης, δε κατέβαλλε τον ΦΠΑ που εισέπραττε.

Ένα ζήτημα είναι οι μηχανισμοί ελέγχου του δημοσίου. Το υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσε την απόφαση που αρχικώς για την υπαγωγή του αιτήματος της Barkingwell Progress, η οποία αναφερόταν πως ήταν υπό σύσταση “στο καθεστώς ενίσχυσης Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων”. Ο προυπολογισμός του έργου ανερχόταν σε 9.935.712 ευρώ και το ποσό της επιδότησης, μετά την ολοκλήρωσή της σε 2.086.499 ευρώ. Ο έλεγχος του υπουργείου Ανάπτυξης δεν εντόπισε- σε αντίθεση με την ΑΑΔΕ, τίποτα το μεμπτόν. Μετά όμως τις αντιδράσεις του Τύπου προφανώς υπήρξε μία αυτοσυγκράτηση. Μπορεί όμως θα θέσει το ερώτημα αν γίνονται αυτού του επιπέδου έλεγχοι και στις υπόλοιπες επενδύσεις ή να πρέπει να οριστούν νέοι αξιόπιστοι κανόνες. Στην περίπτωση του υπ. Ανάπτυξης η σωτηρία ήρθε από την ΑΑΔΕ.

Το δεύτερο θέμα είναι η επόμενη ημέρα της επιχείρησης, των εργαζομένων και των τηλεοπτικών σταθμών που μεταδίδουν τα προγράμματα της Barking Well Media.

Θα συνεχίσουν να υπάρχουν στον αέρα τα προγράμματα;

Με ποια αξιοπιστία θα εμφανίζονται οι προβεβλημένοι αστέρες της τηλεόρασης που συνδέονται ευθέως με τον επιχειρηματία;

Τι θα συμβεί με τη μισθοδοσία της Barking Well Media; Και τι θα γίνει με τα προγράμματα που έχουν ήδη μεταδοθεί;

Ποιος θα διαχειριστεί τις πληρωμές;

Ένας νέος κύκλος ταλαιπωρίας στην ελληνική τηλεόραση ξεκίνησε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *