Επίσημη πρεμιέρα για το EΡΤ News στις Σεπτεμβρίου!

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το νέο κανάλι ενημέρωσης της ΕΡΤ, το ΕΡΤ News, σχεδιάζεται να βγει στον αέρα από τις 3 Σεπτεμβρίου με το δικό του, αυτόνομο ενημερωτικό πρόγραμμα. Η μεγάλη πρεμιέρα ωστόσο αναμένεται να γίνει το Σαββατοκύριακο της έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (10 – 11 Σεπτεμβρίου), όπου αναμένονται και οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το πακέτο στήριξης του χειμώνα.

Στο πρόγραμμα του ERT News, με συντονίστρια τη Λία Παρασκευά, θα μετακινηθεί το σύνολο των ενημερωτικών εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων, που μέχρι τώρα αποτελούν το 70% του προγράμματος της ΕΡΤ1. Το πρώτο κανάλι θα διατηρήσει στην αρχή τις πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές ενημέρωσης καθώς και τα δελτία ειδήσεων, σταδιακά ωστόσο θα μετατραπεί αμιγώς σε κανάλι ψυχαγωγίας, στα πρότυπα των ιδιωτικών καναλιών, αλλά θα συνεχίσει τα δελτία ειδήσεων. Το ERT News μέχρι σήμερα εκπέμπει στο δεύτερο μπουκέτο της ΕΡΤ και σε ορισμένες μόνο περιοχές της χώρας, καθώς δεν υπάρχει καθολική ψηφιακή κάλυψη για αυτό. Το πρότυπο στησίματος του καναλιού παραπέμπει στο Bloomberg, ενώ καθοριστική θα είναι η συνεργασία με το Euronews για επιπλέον, διεθνές ενημερωτικό πρόγραμμα.

Το ERT News θα μετακινηθεί στο πρώτο μπουκέτο της ΕΡΤ και θα πάρει την πρώτη θέση της ψηφιακής συχνότητας για να καλύπτει όλη τη χώρα. Για να χωρέσει ωστόσο ένα ακόμη κανάλι στο μπουκέτο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα γίνουν μετακινήσεις των SD τηλεοπτικών καναλιών. Στο πρώτο μπουκέτο εκπέμπουν, τόσο σε τυπική ευκρίνεια (SD) όσο και σε υψηλή ευκρίνεια (HD), η ΕΡΤ1, η ΕΡΤ2, η ΕΡΤ 3 καθώς και ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής.

Για να χωρέσει και το ERT News σε αυτό, θα φύγει η εκπομπή τυπικής ευκρίνειας (SD) της ΕΡΤ1 ή και της ΕΡΤ2, που θα μετακινηθούν στο δεύτερο μπουκέτο – πρακτικά δεν θα είναι προσβάσιμα σε όσους κατοίκους της Ελλάδας δεν διαθέτουν τηλεοπτική συσκευή με σήμα υψηλής ευκρίνειας. Η τεχνολογική αυτή καθυστέρηση οφείλεται στην κυβέρνηση, η οποία επί τέσσερα χρόνια δεν προχώρησε στην υιοθέτηση του DVB-T2, για να αξιοποιήσει περισσότερο το φάσμα των συχνοτήτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *