Τώρα γνωρίζουν όλοι για την κατάσταση στα ΜΜΕ της Ελλάδας

INTERNET ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η στοχοποίηση των δημοσιογράφων, πρωτίστως, και των Μέσων Ενημέρωσης επιλέχθηκε από την Κυβέρνηση ως μέσο άμυνας στην κριτική που δέχεται από μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού στην κριτική που άργησε 3 χρόνια. Πρόκειται για τεράστιο λάθος. Στο εξωτερικό οι δημοσιογράφοι απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη του  κοινού σε αντίθεση με την Ελλάδα. Επιπλέον, η Κυβέρνηση αποφάσισε να συγκρουστεί με τα διεθνή media για να ένα θέμα που φαίνεται πως έχει μεγάλο βάθος και σοβαρότατες ευθύνες:  Τις υποκλοπές.

Τα κυβερνητικά στελέχη είχαν συνηθίσει στους ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους των ελληνικών media ή και στους ύμνους των ιδιοκτητών ιστοσελίδων που προσέθεσαν αρκετά μηδενικά στο λογαριασμό τους με πρόφαση την πανδημία. Οι πρωτόγνωρες επιθέσεις δεν έμειναν χωρίς απάντηση καθώς τα διεθνή ΜΜΕ δεν βρίσκονται σε καθεστώς εξάρτησης από εγχώριες πηγές χρηματοδότησης

Οι New York Times δημοσίευσαν το  άρθρο του Αλεξάντερ Κλαπ στο πρωτοσέλιδο της διεθνούς έκδοσης της εφημερίδας. Το  Politico αντέδρασε  με ανακοίνωση στην οποία στηρίζει τη δημοσιογράφο του, Νεκταρία Σταμούλη. Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου δεν χαρίστηκε και κατηγόρησε  ευθέως τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου για στοχοποίηση των δημοσιογράφων για τα ρεπορτάζ του. Προηγήθηκε η πολεμική της Κυβέρνησης στο “Documento” και η προσφυγή του Κώστα Βαξεβάνη στα διεθνή φόρα για την κατάσταση στον Τύπο στην Ελλάδα.  Τώρα πλέον όλοι γνωρίζουν στις Βρυξέλλες, την Ουάσιγνκτον και το Βερολίνο πως υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης στη χώρα και ανακολουθία λόγων και πράξεων για την κυβέρνηση της ΝΔ.  Η προσφυγή στις κάλπες δείχνει μονόδρομος όπως και μία νέα ρύθμιση για την ανεξαρτησία των ΜΜΕ στη χώρα.  Από την αδειοδότηση και το σιωπηλό ΕΣΡ ως και την κρατική διαφήμιση και την αφορολόγηη παρουσία των υπηρεσιών streaming  στη χώρα. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *