“Φόρος Netflix” και στην Ιταλία, αφορoλόγητη η υπηρεσία στην Ελλάδα!

Streaming ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το Netflix συμφώνησε να πληρώσει 59,1 εκατομμύρια ευρώ στις φορολογικές αρχές της Ιταλίας. Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται δήλωση των εισαγγελέων του Μιλάνου, ο διακανονισμός ήταν για περίοδο που καλύπτει τον Οκτώβριο 2015-2019.  Οι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για τη φορολογική έρευνα επειδή το Netflix χρησιμοποίησε ψηφιακή υποδομή για να προσφέρει την υπηρεσία του σε 2 εκατομμύρια χρήστες στη χώρα.

Στην Ελλάδα η Κυβέρνηση  και αρνείται να φορολογήσει το Netflix και να διεκδικήσει ανταλλαγμάτα για παραγωγές που θα γυρίζονται στην Ελλάδα με προορισμό την  streaming υπηρεσία Οι συναρμόδιοι υπουργοί Σταϊκούρας και Πιερρακάκης, δεν αγγίζουν το ζήτημα των πολυεθνικών υπηρεσιών που μεταδίδουν πρόγραμμα αφορολόγητα.

Την ίδια ώρα οι ελεύθερης λήψης σταθμοί εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου καταβάλλουν τέλη για τις άδειες τους και φόρους και εισφορές στην Ελλάδα, ενώ οι συνδρομητικές υπηρεσίες Cosmote TV και Nova, έχουν ακριβότερες συνδρομές καθώς οι ανταγωνιστές τους όπως το Netflix δεν πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *