Χτύπημα στο Netflix λόγω του Brexit

INTERNET Streaming ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
THE LOST DAUGHTER: OLIVIA COLMAN as LEDA. CR: YANNIS DRAKOULIDIS/NETFLIX © 2021.

Έλλειμα σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Στροφή 180 μοιρών από το Netflix. Η υπηρεσία streaming, που δραστηριοποιείται από το 2018 στην Ελλάδα, μέχρι πρότινος είχε απορρίψει πολλές φόρες την προσθήκη ελληνικού προγράμματος, ενώ δεν επήλθε συμφωνία ούτε για το «Έτερος Εγώ» της Cosmote TV, καθώς ήθελε να έχει την αποκλειστικότητα του τίτλου για την Ελλάδα.

Όμως το προηγούμενο διάστημα οι άνθρωποι του Netflix που σχετίζονται με τη χώρα ήρθαν από την Ισπανία και προχώρησαν σε συναντήσεις με τους εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών, τόσο των ιδιωτικών όσο και της ΕΡΤ, προκειμένου να αγοράσουν ελληνικό πρόγραμμα για την πλατφόρμα. Κάθε κανάλι παρουσίασε στο Netflix τις σειρές που θέλει να προωθήσει, ενώ το Mega έκλεισε ραντεβού με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη για τη νέα του σειρά «Ο Δάσκαλος» σε κεντρικό καφέ της Αθήνας στο Σύνταγμα. Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Γιώργο Γαμπρίτσο η συνάντηση έγινε στο Ραδιομέγαρο, πλην όμως, λόγω του ανταποδοτικού τέλους, δεν μπορεί να κλειδώσει το πρόγραμμά της στην πλατφόρμα.

Το Netflix άλλαξε τακτική για δύο κυρίως λόγους. Ο βασικός είναι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. Οι βρετανικές σειρές δεν λογίζονται πλέον ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα και το Netflix πρέπει να καλύψει το ποσοστό μετάδοσης που προβλέπεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία για να παρέχει τηλεοπτικές υπηρεσίες στη γηραιά ήπειρο. Ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα, η Disney+, που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, είναι ένας ισχυρός ανταγωνιστής, ενώ υπάρχει ανάγκη κατοχύρωσης και ελληνικού προγράμματος από το Netflix. Η κυβέρνηση επιχειρεί να προσεταιριστεί το Netflix, και θέλει να εμφανίσει ως επιτυχία μια ενδεχόμενη συνεργασία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *