Ο αφορολόγητος χορός των «μεγάλων» στην τηλεόραση!

Nova Streaming ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Δομικές αλλαγές στην ελληνική αγορά της τηλεόρασης φέρνει η έλευση της Disney+ από τις 14 Ιουνίου. Ο άνισος και αθέμιτος ανταγωνισμός από τις διεθνείς πλατφόρμες πιέζει σε σημαντικό βαθμό την εγχώρια αγορά τηλεοπτικού προγράμματος. Τα δεδομένα έχουν ως εξής:

  1. Χάνονται οι ταινίες: Οι πρεμιέρες και η ταινιοθήκη πρώτης προβολής των μεγάλων στούντιο θα βρίσκεται στην Disney+, με σήματα όπως η Pixar, η Marvel Comics, το Star Wars και το National Geographic. Ήδη οι πρεμιέρες των ταινιών στις πλατφόρμες των συνδρομητικών δικτύων διατίθενται με την καταβολή επιπλέον οικονομικού αντιτίμου.
  2. Αθέμιτος ανταγωνισμός με τη χαμηλή συνδρομή: Οι παλιές streaming υπηρεσίες, όπως το Netflix, η Apple TV, το Amazon Prime Video, αλλά και οι νέες, Disney+, HBO Max, δεν έχουν τις επιβαρύνσεις στην τιμή που έχει η Cosmote TV και η Nova.
  3. Ελεύθερη TV: Ένα μέρος του κοινού στην Ελλάδα έχει ήδη μετακομίσει στην Cosmote TV, στο Netflix και στο ERTFlix. Το κοινό αυτό απουσιάζει από την ελεύθερη τηλεόραση, η οποία ανταγωνίζεται μεταξύ της για το μεγαλύτερο διαφημιστικό μερίδιο. Φιλοδοξούν να βγάλουν παραγωγές που θα διανέμονται στο εξωτερικό, αλλά προς το παρόν οι αποδόσεις τους είναι χαμηλές.
  4. Στούντιο παραγωγών: Η κυβέρνηση, με τις αλλαγές στον «νόμο Κρέτσου», επιδοτεί στην πράξη παραγωγές και εταιρείες από το εξωτερικό σε βάρος των ελληνικών επιχειρήσεων. Εταιρείες που έχουν μετοχικό κεφάλαιο 1 ευρώ επιδοτούνται με εκατομμύρια ευρώ για να γυρίσουν μια ταινία και, μέσω άλλων προσώπων, εμφανίζονται ως επενδυτές στη χώρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *