Ατελείωτη σιωπή για τις αντισυνταγματικές διατάξεις κατά των εφημερίδων

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

“Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει” .Η αντισυνταγματική διάταξη που κυνηγάει εκδότες, διευθυντές, διευθυντές σύνταξης και εφημερίδες δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και είναι Νόμος του Κράτους.

Προκαλεί εντύπωση η “απερισκεψία”  της κυβέρνησης να προχωρήσει σε τέτοιου είδους διατάξεις που στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου και η απραξία της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία περιορίστηκε στην έκδοση ανακοινώσεων. Την ίδια ώρα o ΣΥΡΙΖΑ μέσω της παράταξής του στην ΕΣΗΕΑ, στηρίζει τη βαθιά σιωπή στην οποία έχει περιέλθει ο συνδικαλιστικός φορέας.

Πέραν από την έκδοσης μιας ανακοίνωσης, όπου εξέφρασε …τον “εντονο προβληματισμό του” το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν έχει εξαγγείλει καμία πρωτοβουλία. Σαν να μην αφορά το θέμα την κ. Μαρία  Αντωνιάδου και τον κ. Σταύρο Καπάκο. Μάλιστα η τροπολογία αυτή ήταν σε γνώση μέλους του ΔΣ, πριν από την επίσκεψη του αρμόδιο υφυπουργού Γιάννη Οικονόμου

Ως τώρα υπάρχει αντίδραση μόνο από τα έντυπα της εξωκοινοβουλευτικής αριστέρας, αλλά η επίμαχη διάταξη περιλαμβάνει τους πάντες. Από εδώ και πέρα κάθε λέξη που θα θεωρηθεί πως είναι λανθασμένη θα σημαίνει πρόστιμο 10.000 από το ΕΣΡ, το οποίο συμπτωματικά και αυτό δεν τοποθετήθηκε για την καταφανώς αντισυνταγματική διάταξη.

Ο Πρόεδρος του Αθανάσιος Κουτρομάνος είχει προτιμήσει να τιμήσει μόνο τον ΑΝΤ1 με την παρουσία του στην περίφημη ημερίδα του τηλεοπτικού σταθμού για τα fake news.

Η κυβέρνηση με τη διάταξη αυτή που έχει τη σύμφωνη γνώμη εκείνων που σήμερα μετέχουν στην ΕΙΗΕΑ προχώρησε σε μία βαριά διάταξη κατά της ελευθερίας του Τύπου, όπως προστατεύται από το άρθρο 14 του Συντάγματος, σε μια εποχή που οι εφημερίδες δίνουν αγώνα επιβίωσης. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τολμήσει να προχωρήσει σε τέτοια διάταξη κατά του Τύπου, σήμερα όλοι και κυρίως οι διανοούμενοι της χώρας, θα μιλούσαν για “Σοβιετία”.  Αλλά και εδώ υπάρχει σιωπή και ειδικά από τους συνταγματολόγους, όπως είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση αδυνατεί να λύσει το πρόβλημα της δικαιοσύνης , η οποία δεν μπορεί να εντοπίσει τους εκβιαστές και τους “αυτοφωράκηδες” των περιέργων εντύπων και αποφάσισε να τα βάλει με τις κανονικές εφημερίδες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *