Από τα μπόνους στις τηλεοπτικές παραγωγές: Τα κόλπα για την διασπάθιση δημοσίου χρήματος στην ΕΡΤ

ΕΡΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ορισμένα κόλπα για να χαθεί δημόσιο χρήμα μέσω ΕΡΤ. Αφού σηκώθηκε η συζήτηση για τις παραγωγές ας σημειώσουμε ορισμένα πράγματα, πέρα από το προφανές ηθικό ασυμβίβαστο που υπήρχε στην απόφαση για ανάθεση παραγωγής στην Ανθή Τούμπη, ενώ ο γιος της είναι διευθυντής στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου Βασίλη Κωστόπουλου. Τα προηγούμενα έτη, στην ΕΡΤ συνέβησαν τα εξής:

  1. Επιτροπή κοστολογίου και επιτροπή προγράμματος. Ο περίφημος διπλός έλεγχος όπως παρουσιάστηκε ήταν για τα μάτια του κόσμου. Τα προγράμματα είχαν εγκριθεί από πριν και η πρώτη επιτροπή, απλώς έκοβε ένα ποσοστό από 1% ως 5% στην πρόταση του παραγωγού, γεγονός που γνώριζε εξαρχής, ο ενδιαφερόμενος. Έτσι εξασφαλιζόταν νομότυπα μεγάλα ποσά
  2. Οι παραγωγοί δήλωναν περισσότερους εργαζομένους από όσους απασχολούσαν στην παραγωγή τους, και η ΕΡΤ πλήρωνε, χωρίς να κάνει κανένα έλεγχο. Δήλωνε για παράδειγμα 3 βοηθούς σκηνοθέτη, ή δύο υπαλλήλους στο τηλεφωνικό κέντρο και αντί αυτών υπήρχε ένας εργαζόμενους για τις 5 θέσεις εργασίας που πλήρωνε η ΕΡΤ. Υπήρξε παρουσιάστιρια που με αυτή τη μέθοδο έβγαζε κέρδος 54% τη μέρα από την εκπομπή της.
  3. Τα μπόνους και οι επιτροπές. Για να είναι όλοι “ήσυχοι” και να μην φωνάζεΙ κανείς την ώρα του πάρτυ, χορηγήθηκαν μπόνους της τάξης των 2,3 εκατ. ευρώ και χρήματα για συμμετοχή σε επιτροπές, χωρίς να υπάρχει εμφανής αιτιολόγηση.
  4.  Η έμμεση διαφήμιση. Στις εκπομπές υπήρχε η δυνατότητα για την έμμεση διαφήμιση προϊόντων και εταιρειών: αεροπορικές, αθλητικής και καθημερινής ένδυσης, κ.α..

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *