Εκτελέσεις και πυροβολισμοί στην απογευματινή ζώνη!

Uncategorized

ΣΧΟΛΙΟ

Η εγκληματικότητα αυξάνεται στην Αττική με πυροβολισμούς έξω από δημόσια κτήρια και δολοφοφονίες σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Η κατάσταση αυτή όπως διαμορφώνεται δεν έχει την ανάγκη της υποστήριξης από το μεγενθυτικό φακό της τηλεόρασης. Η προβολή βίντεο από το Mega στην απογευματινή ζώνη όπου αποτυπώνεται η δολοφονία  ενός ανθρώπου ή τον τραυματισμό ενός άλλου, σε ώρα που παρακολουθούν ανήλικοι, χωρίς μωσαϊκό στα πρόσωπα και η επανάληψή των πλάνων, δεν εξυπηρετούν την ενημέρωση του κοινού, αλλά έχουν στόχο τον εντυπωσιασμό και την εμφύτευση επιπλέον φόβου στο κοινό.  Επίσης, δεν συμβαδίζουν με το κύρος που έχει το σήμα  του Mega.

Η τεχνολογία επιτρέπει και να μεταδοθεί η είδηση χωρίς να προκαλεί πόνο και πανικό στο κοινό και να προστατεύουν τα δικαιώματα όλων και κυρίως των οικογενειών που θρηνούν.

Σε άλλες εποχές, η παρέμβαση του ΕΣΡ θα ήταν δεδομένη και άμεση . Η τήρηση των κανόνων της δεοντολογίας πλέον επαφίεται αποκλειστικά και μόνο στους διευθυντές των δελτίων ειδήσεων. Αν αρχίσει ο ανταγωνισμός των καναλιών, στα βίντεο με τις δολοφονίες ανθρώπων, η κατάσταση θα ξεφύγει σε πολλά επίπεδα. Το αιματηρό έργο το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν με τα χειρότερα δυνατά αποτελέσματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *