Όλη τη βδομάδα Τούρκικα και τις Κυριακές συλλαλητήρια για τη Μακεδονία

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν μια σχισοφρενική στάση. Όλη τη βδομάδα μεταδίδουν τουρκικές σειρές και προϊόντα και τα Σαββατοκύριακα ασχολούνται με τη Μακεδονία.  Τα τουρκικα προγράμμα επιβλήθηκαν στην ελληνική οπτικοακουστική αγορά, όχι την εποχή της λιτότητας, αλλά την περίοδο της ευμάρειας. Όταν το κόστος των  ελληνικών σειρών μυθοπλασίας είχαν πιάσει ταβάνι, ήρθε ως δήθεν λύση, η μετάδοση των τουρκικών σειρών.
Οι τουρκικές σειρές και συνολικότερα τα τηλεοπτικά προϊόντα της γειτονικής χώρας, έγιναν αποδεκτά από το ελληνικό κοινό και ως και σήμερα, στο δείγμα της Nielsen, χαίρουν εκτιμήσεως, αν δούμε τις τηλεθεάσεις της σειράς “ΑΝΝΕ¨”. Πρόκειται για μια αναμβίφολη τηλεοπτική επιτυχία της Τουρκίας στο τηλεοπτικό πεδίο που στηρίχθηκε κυρίως στην ανεπάρκεια της ελληνικής τηλεόρασης, να δημιουργήσει σοβαρές μονάδες τηλεοπτικών παραγωγών.
Οι παρουσιαστές και οι δημοσιογράφοι δεν έχουν πλέον κανένα ζήτημα για την εξαγωγή συναλλάγματος, αφού αυτή φέρνει τηλεθέασης για τις εκπομπές τους. Μην τους μιλήσει, όμως κανείς για τη Μακεδονία, διότι, εκεί δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, ξεκινώντας το νέο ανένδοτο τηλεοπτικό αγώνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *