Πίσω από την “Ευτυχία” και τις “Άγριες Μέλισσες” υπάρχει ο “νόμος Κρέτσου”

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ποιο είναι το κοινό σημείο στην “Ευτυχία” που σημείωσε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης και στις “Άγριες Μέλισσες”; Η ταινία και η σειρά που μεταδίδονται από τον ΑΝΤ1, έχοντας συγκεντρώσει σχόλια θαυμασμού, μπόρεσαν να γυριστούν διότι, υπήρχε στήριξη του πολιτισμού μέσα από το νόμο 4487.2017.

Οι “Μέλισσες” με ποσοστό 35% των επιλέξιμων δαπανών (4.641.043 ευρώ), έλαβαν με 1.685.708,85 ευρώ για τον πρώτο κύκλο επεισοδίων .Η “Ευτυχία” που έκανε εισπρακτική επιτυχία και στον κινηματογράφο και στη συνέχεια προβλήθηκε για πρώτη φορά από την Cosmote TV, είχε προϋπολογισμό των επιλέξιμων δαπανών ύψους 720.789,38 ευρώ και επιδότηση 252.276,28 ευρώ (35%) για την δικαιούχο Tanweer Productions.

Πίσω από την επιτυχία και τις καλές ερμηνείες υπήρξε μια πολιτική απόφαση. Με ένα εργαλείο επιδοτήσεων το οποίο προώθησε ως υφυπουργός ο Λευτέρης Κρέτσος να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός προσέλκυσης ξένων κινηματογραφικών επενδύσεων στην Ελλάδα και η τηλεόραση να μιλήσει ξανά ελληνικά.

Όμως και εδώ παρεμβαίνει ο πολυπράγμων Κυριάκος Πιερρακάκης και άλλαζει τους κανόνες του παιχνιδιού. Άραγε θα συνεχίσουν να οφελούνται οι ελληνικες ποιοτικές παραγωγές

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *