Η "Φλωρεντία" στην TV ήταν μόνο η αρχή!

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αργά, αλλά σταθερά, η Μελέτη της Φλωρεντίας εφαρμόζεται στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση. Η Μελέτη της εποχής ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλθηκε για την “επιβολή” των 4 αδειών εθνικής εμβέλειας για 10 χρόνια στην πράξη υλοποιείται στην ιδιωτική τηλεόραση με την συνεργασία και την συγκατοίκηση του Alpha με το Star, ενώ πολυετής είναι η σχέση του ΑΝΤ1 με το Μακεδονία TV, το οποίο πλέον ελέγχεται από τον τηλεοπτικό σταθμό.

Η διαφημιστική δαπάνη δεν χωράει και τους νέους σταθμούς, που εκπέμπουν, το Open και το Mega. Η ιδιωτική τηλεόραση έχει το 65% της τηλεθέασης, η ΕΡΤ το 10% και τα περιφερειακά κανάλια με τη συνδρομητική TV στο 25%. Τα χρήματα δεν φτάνουν για όλους ενώ τα έξοδα είναι τεράστια. Οι επιδοτήσεις της κυβέρνησης στην ιδιωτική τηλεόραση, είναι σημαντικές και θα δώσουν ανάσα, αλλά δεν αρκούν για να σώσουν την κατάσταση. Το ένα μονοπάτι περιλαμβάνει συνεργασίες, το δεύτερο εξαγορές και το τρίτο λουκέτα.

Κι ενώ υπάρχουν τηλεοπτικά δίκτυα που κινδυνεύουν άλλοι θέλουν να μπουν στη συνδρομητική τηλεόραση, σφήνα σε Cosmote TV και Nova, με επίγειο τηλεοπτικό σήμα και over the top υπηρεσία, πιστεύοντας πως μπορούν να κερδίσουν μερίδιο αγοράς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *