Επιδοτούν τις σαπουνόπερες και αφήνουν τον Τύπο να πεθάνει!

ΕΡΤ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

1.Με τροπολογία στον “Νόμο Κρέτσου” ο υπουργός Ψηγιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερραάκης έδωσε τη δυνατότητα επιδότησης στους τηλεοπτικούς σταθμούς επιδότησης των σειρών με προυπολογισμό 15.000 ευρώ. Το προηγούμενο όριο επιδότησης ήταν 30.000 ευρώ. Με αυτή την αλλαγή στην πραγματικότητα επιδοτούνται οι καθημερινές σειρές των τηλεοπτικών σταθμών, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΡΤ.

2.Με απόφαση του Στέλιου Πέτσα, υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, αρμόδιου επίσης για τα ΜΜΕ καταργήθηκαν οι αποφάσεις που έλαβε καθυστερημένα η προηγούμενη κυβέρνησης επιδότησης των εφημερίδων, εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, τον Δεκέμβριο του 2019. Παρά τη δέσμευση πως θα υπάρχει μια νέα απόφαση για την ενίσχυση του Τύπου, 8 μήνες μετά δεν έγινε τίποτα. Στο μεσοδιάστημα μεσολάβησε το λουκέτο στο “Εθνος”

3.Ταυτόχρονα τα sites, με τους κακοπληρωνένους εργαζομένους, αντιγραφείς των ειδήσεων του ΑΠΕ, κατά κύριο λόγο, επιδοτήθηκαν εμμέσως με δυσανάλογα ποσά για την καμπάνια “Μένουμε σπίτι”, επειδή δημοσίευαν την περίφημη διαφήμιση.

Μπαίνοντας, στη δεύτερη φάση της πανδημίας, αναρωτιόμαστε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τα νέα λουκέτα στον Τύπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *