Υψηλού επιπέδου η παραγωγή «Το αίνιγμα της Κέρου», αλλά η ΕΡΤ θέλει …"ΦλΕΡΤ"!

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ψάχνονται στην ΕΡΤ με εκπομπές “συναντήσεων” και απομιμήσεων του “Όλα” και κάτι “Φλερτ” και παιχνίδια που δεν βλέπονται, ενώ έχουν την απάντηση στα πόδια τους. Και το ομολογούν και οι ίδιοι αλλά δεν το βλέπουν. Το επιστημονικό ντοκιμαντέρ «Το αίνιγμα της Κέρου», που έκανε παγκόσμια τηλεοπτική πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 και μεταδόθηκε την περασμένη Δευτέρα και ήταν εξαιρετικό και υψηλού επιπέδου. Η ΕΡΤ μάλιστα πρόλαβε την Cosmote TV και το National Geographic που ετοιμάζουν αντίστοιχη συμπαραγωγή.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, υπεύθυνη για την έρευνα, την αρχισυνταξία και την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ είναι η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Την περίοδο 2018-2019 η ίδια συμμετείχε εθελοντικά στο έργο της ανασκαφής που πραγματοποιείται στο νησί από τη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή και το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, υπό τη διεύθυνση του Λόρδου Κόλιν Ρένφριου και του Δρ. Michael Boyd, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και τον Προϊστάμενό της, Δημήτρη Αθανασούλη.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάσε τα πολύτιμα ευρήματα της ανασκαφής, καθώς και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό στη νησίδα Δασκαλιό, ο οποίος σχετίζεται με την ύπαρξη ενός εξελιγμένου οικισμού της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού στο νησί.

Η ΕΡΤ είχε τέτοιο πολύτιμο υλικό και ανθρώπους αλλά δεν κατόρθωσε να το διαφημίσει και να το στηρίξει εσωτερικά. Τόσοι διευθυντές, τόσοι σύμβουλοι προγράμματος, τόσοι ειδικοί επί της διαφήμισης και η ΕΡΤ αντί να έχει ως σημείο αναφοράς “Το αίνιγμα της Κέρου” στις στάσεις παίζει …”ΦλΕΡΤ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *