ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Streaming

Πότε επιτέλους θα φορολογηθούν το Netflix και οι υπόλοιποι;

Από τους βουλευτές της ΝΔ δεν περίμενε κανείς τίποτα περισσότερο. Μετά την πανδημία, το Netflix εξασφάλισε σε εθνικό δίκτυο σε τηλεόραση και Internet τη διαφήμισή του, μετά την παρέμβαση αυτοπροβολής του βουλευτή του κυβερνόντος κόμματος. Οι δημοσιογράφοι, πρόθυμα συναίνεσαν στην διαφημιστική προώθηση μιας τηλεοπτικής υπηρεσίας που στην Ελλάδα, μόνο εισπράττει.

Δυστυχώς, δεν είναι γνωστό ούτε καν μεταξύ των δημοσιογράφων της χώρας πως το Netflix δεν πληρώνει φόρους και εισφορές στην Ελλάδα, δεν απασχολεί προσωπικό στη χώρα και δεν γυρίζει σειρές εντός της ελληνικής επικράτειας. Την ώρα που βουλευτές και δημοσιογράφοι το διαφημίζουν από τις συχνότητες της χώρας στέλνουν κόσμο στον ανταγωνιστή τους, ο οποίες πλέον έχει ένα αξιοσέβαστο μερίδιο συνδρομητών και εσόδων στη χώρα αποδίδοντας μόνο ΦΠΑ σε χώρα της ΕΕ.

Η κυβέρνηση τι κάνει; Η προηγούμενη απέτυχε να φορολογήσει τους μεγάλους παίκτες του Διαδικτύου. Η σημερινή που έχει και τις απαντήσεις για όλα, γιατί δεν τοποθετείται; Οι σύμβουλοι των υπουργών που ενδεχομένως θα διαβάσουν το άρθρο, θα χαμογελάσουν χαιρέκακα και θα πάνε παρακάτω αγνοώντας το.

Όταν όμως η οικονομική δραστηριότητα των ψηφιακών εταιρειών επικοινωνίας, θα αρχίσει να απειλεί το πεδίο λειτουργίας των παικτών των ελληνικών ΜΜΕ, θα παραλάβουν, όπως συνήθως γίνεται, ένα 5σέλιδο, χωρίς υπογραφή με προτάσεις που θα πρέπει να μεταφραστούν σε νομοθετικές διατάξεις. Και εκεί, αν δείξουν πως αγνοούν τα αίτηματα και συνεχίζουν να πριμοδοτούν τους ψηφιακούς ανταγωνιστές θα χάσουν και τους ύμνους και το στασίδι στην παλιά συμβατική τηλεόραση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *