Δύο χαμένες τηλεoπτικές σεζόν με διπλές εκλογές το Φθινόπωρο

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

**Από αύριο, Δευτέρα 18/5 ξεκινάει η επέκταση της τηλεπτικής σεζόν. Οι σειρές θα μεταδίδονται. Η διαφημιστική δαπάνη θα υπάρχει. Φανταστείτε να υπάρχει και διπλή εκλογική αναμέτρηση τον Οκτώβριο. 

**Δύο χαμένες σεζόν για τα οικονομικά του κλάδου, “back-to back”, για να χρησιμοποιήσουμε όρους του κλάδου.

**Εκλογές έως τις αρχές Οκτώβριο “βλέπει” ο “Βηματοδότης”, μεταφέροντας εκτιμήσεις. Εκλογές συστήνει και ο Γιάννης Πρετεντέρης με στόχο την συντριβή του πολιτικού αντιπάλου.

**Και πως θα αντέξει η τηλεόραση; Μήπως με τα “χρήματα από το λεφτόδεντρο”; Με περικοπές και μειώσεις μισθών; Με απουσία φορολογίας στις πολυεθνικές της ψυχαγωγίας;

**Θα στείλουν λοιπόν τον κόσμο στο Netflix και με 10 ευρώ το μήνα (χωρίς φόρους) και η ελεύθερη τηλεόραση για διάστημα 3 μηνών, με δύο εκλογικές αναμετρήσεις θα μεταδίδει συζητήσεις μεταξύ πολιτικών;

**Χωρίς επικοινωνιακής στρατηγική, με συνεντεύξεις και άρθρα  σε εφημερίδες συνεχίζει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την επιχείρηση ανασύνταξης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

**Το περασμένο Σάββατο στην “Εφημερίδα των Συντακτών” με άρθρο  σήμερα με συνέντευξη στην  “Αυγή της Κυριακής”. Το βήμα του παραμένει μετέωρο, καθώς ο αποκλεισμός από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο συνεχίζεται.

**Αυτό έχει θετικές συνέπειες, αφού τα στελέχη του κόμματος δεν προσφέρουν υλικό προς αξιοποίηση με τις δηλώσεις τους στην τηλεόραση, ενώ χτίζει την ασυμβίβαστη εικόνα του ανθρώπου που τα βάζει με τα ΜΜΕ.

**Φυσικά και αυτή η στρατηγική δεν αποδίδει καθώς η απήχηση τέτοιων κινήσεων έχουν μικρή επιρροή. Και υπάρχουν δύο προπτικές. Το “αντάρτικο” από τα social media που προσφέρει κάποιες μικρές νίκες, αλλά θέλει χρόνο και διάρκεια ή τις συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες  των ΜΜΕ για να επανέλθει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις οθόνες.

** Η περιόδος της “τιμωρίας” εξαιτίας των στρατηγικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στα media, δεν φαίνεται να τελειώνει στον 1 χρόνο από τη νίκη της ΝΔ. Δεν έχουν ανάγκη τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θέλουν να το ξαναδούν σε θέση εξουσίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *