Τελειώνει λίαν συντόμως το διάστημα της πιλοτικής μετάδοσης του νέου Mega. Όσοι εισηγήθηκαν να βγει στον αέρα το κανάλι μεσούσης της σεζόν δικαιώθηκαν από την πανδημία. Ο κόσμος έμεινε στο σπίτι και ξαναθυμήθηκε το κανάλι, με αποτέλεσμα να μπει το Mega ξανά στο τηλεκοντρόλ. Το κανάλι μετέδιδε πρόγραμμα χωρίς κόστος εξαιτίας της επιλογής της επένδυσης στην ταινιοθήκη της (πρώην) Τηλέτυπος ΑΕ. Σειρές όπως “Στο παρά πέντε”, το “50-50” θύμησαν την προηγούμενη εποχή της ιδιωτικής τηλεόρασης.
Και ενώ το ελληνικό πρόγραμμα έφερε ξανά το κοινό το Mega, υστέρησε στην ενημέρωση, με εξαίρεση τα ποσοστά του Νίκου Ευαγγελάτου με τη γνωστή τηλεοπτική του συνταγή του λαϊκισμού. Όπως και στην εποχή του Μνημονίου του Mega αντιμετωπίζει ζήτημα με τον ενημερωτικό τομέα! Η ταύτιση με την κυβερνητική πολιτική, με μια δύο μικροεξαιρέσεις, όπως με τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και η απουσία δημοφιλών ή έμπειρων παρουσιαστών, είναι δύο από τους σοβαρούς λόγους, που το κοινό “δεν επιλέγει το Mega, για την ενημέρωσή του”.
Το Mega είναι ένα πολύ ισχυρό brand, ο πρώτος ιδιωτικός σταθμός που εξέπεμψε στην Ελλάδα. Με τα χρόνια και τις καταστροφικές επιλογές των μετόχων, των διευθυντών του στην ενημέρωση, τους πολιτικούς που λάμβαναν μέρος στις δημοσιογραφικές συσκέψεις, τα Μνημόνια, την προβληματική στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο ενημερωτικός του τομέας ξεθώριασε. Για να επιστρέψουν οι ειδήσεις και το κοινό το Mega πρέπει να επενδύσει σε σοβαρούς δημοσιογράφους με απήχηση και νέους που να θέλουν να εργαστούν σοβαρά. Σε αυτή τη κατηγορία προς το παρόν, ανήκει η Ράνια Τζίμα. Αλλά, έξω, στο “νεκροταφείο της ανεργίας” υπάρχουν δεκάδες δημοσιογράφοι που υποαμείβονται στις ιστοσελίδες και ψάχνουν για μια κανονική ευκαιρία.
Ο Χειμώνας έρχεται. Πότε θα είναι έτοιμο το Mega;