Επιτέλους νούμερα για την ακριβή κινητή τηλεφωνία

INTERNET κινητη τηλεφωνια

Σάλος με την έκθεση της Rewheell για την Επιτροπή Ανταγωνισμού με θέμα τις τιμές στην κινητή τηλεφωνία. Μετά την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το ζήτημα και τις εθιμοτυπικές φωτογραφίες στο υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έρχεται μια ουσιαστική εκτενής αναφορά με στοιχεία για τις χρεώσεις.

Εν αντιθέση με την ΕΕΤΤ που περιορίζεται στους χαρακτηρισμούς περί “φθηνών” ή ακριβών συνδέσεων , η έκθεση καταγράφει τους αριθμούς, βασισμένους σε επίσημα στοιχεία από τους οποίους προκύπτει αυτό που ήδη γνωρίζουμε. Η κινητή τηλεφωνία, στον τομέα των δεδομένων, είναι μια από τις ακριβότερες της Ευρώπης. Η κατάσταση αυτή δεν επιτρέπει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της οικονομίας, περιορίζει τα νοικοκυριά στην πρόσβαση σε υπηρεσίες, τις οποίες διαφημίζει η κυβέρνηση και νοθεύει τον ανταγωνισμό.

Τα στοιχεία επιτρέπουν στους πάντες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την κατάσταση και να λάβουν αποφάσεις, για το αν θέλουν ή όχι να μειώσουν την ακρίβεια. Οι αριθμοί ήταν πάντοτε προσβάσιμοι, αλλά η ΕΕΤΤ δεν κατάφερνε να τους εντοπίσει, παρά την εναλλλαγή των κυβερνήσεων. Τώρα, δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *