Ο ουρανός ΔΕΝ θα γίνει πιο γαλανός

INTERNET ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

**To 1989 αντί για προεκλογική συγκέντρωση η ΝΔ, υπό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη διοργάνωσε μεγάλη συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο με τους Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι και Σταύρο Ξαρχάκο. 

**Ήταν τότε που έπρεπε να πέσει το ΠΑΣΟΚ “να φύγουν οι κλέφτες” όπως έλεγαν από κοινού ΝΔ και ενιαίος ΣΥΝ. “Κάντε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός” τραγουδούσαν οι συγκεντρωμένοι φίλοι και οπαδοί της ΝΔ.

**Η χθεσινή απάντηση του υφυπουργού Στέλιου Πέτσα είναι αναντίστοιχη τόσο με το μέγεθος του Σταύρου Ψαρχάκου και την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι, όσο και στην ιστορική του διαδρομή στη ΝΔ, της οποίας υπήρξε βουλευτής και ευρωβουλευτής. 

**Χωρίς να έχει το αλάθητο ο Σταύρος Ξαρχάκος έκανε μια ουσιαστική παρατήρηση για ένα κενό στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, όπως έχει δικαιώμα ο κάθε πολίτης. Αλλά στην Ελλάδα δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε πολλούς ανθρώπους με το εύρος της δημιουργίας και το κοφτερό τρόπο και έκφραση του Σταύρου Ξαρχάκου

Η απάντηση αυτή όπως διατυπώθηκε, είναι επίσης και ένα ξεκάθαρο και ξερό “όχι” προς τους δημιουργούς, τους οποίους προεκλογικά προσέγγισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την ιστορία για τα πνευματικά δικαιώματα, εκκρεμότητα που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας των εσωτερικών συγκρούσεων- προς επίλυση για τους επόμενους. 

**Δικαιώς αναρωτιέται ο Φοίβος Δεληβοριάς αν αυτό το είναι το τέλος. Το επόμενο βήμα των δημιουργών είναι να απαγορεύσουν τη δημόσια εκτέλεση των τραγουδιών τους, ως άμυνα και τρόπο επιβίωσης. 

**Πραγματικά είναι ανεξήγητη η χθεσινή στάση των δύο υπουργών και σίγουρα μακριά από τη διάθεση του κοινού που παρακολουθεί και το αφήγημα περί κέντρου από την ΝΔ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *