Επιδότηση της "Δημόσιας λειτουργίας" των (κανονικών) media

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Σειρά σφαλμάτων της κυβέρνησης στον κλάδο των ΜΜΕ

Οδηγούνται τα ΜΜΕ σε νέο μνημόνιο με απολύσεις και περικοπές μισθών. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο διαφαίνεται και υπάρχει ανάγκη για άμεση δράση και ολοκληρωμένο σχέδιο

Έως σήμερα η κυβέρνηση, στον τομέα της επικοινωνίας έχει άριστα αποτελέσματα, χωρίς να στηρίζει τον κλάδο, με σημαντικές συνέπειες για το μέλλον.

1.Τα ΜΜΕ, ιδιωτικά και κρατικά, την περίοδο αυτή ασκούν “δημόσια λειτουργία” ενημερώνοντας το κοινό διαρκώς και ποικιλοτρόπως για την εξέλιξη της Πανδημίας. Αντί για το κονδύλι των 11 εκατ. ευρώ για τα οποίο δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για το πως διατίθεται, θα έπρεπε να προβούν σε άμεση στήριξη του κλάδου, με τη μορφή της επιδότησης, σε όλα τα βασικά media που βρίσκονται σε “δημόσια λειτουργία”.

2. Η επιλογή της αναστολής συμβάσεων για τα ΜΜΕ που εργάζονται στο φουλ, συνιστά από μόνη της μια αντίφαση. Οι περισσότερες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην επιλογή της αίτησης των 800 ευρώ για τους εργαζόμενους τους, που έπρεπε να βγουν εκτός εργασίας, ενώ στην πραγματικότητα έπρεπε και εργάζονταν.

3. Η δόση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ των τηλεοπτικών αδειών μετατέθηκε χρονικά κατά ένα έτος , για τους εθνικής εμβέλειας σταθμούς. Ήταν μια σωστή επιλογή, η οποία όμως δεν επεκτάθηκε σε Nova και Cosmote TV. Η συνδρομητική τηλεόραση πληρώνει κανονικά και φέτος, το ποσοστό επί του τζίρου (0,5% ως 3% ανάλογα με τα έτη λειτουργίας που προβλέπει ο νόμος).

4. Απλήρωτοι εργαζόμενοι: Οι άνθρωποι που εργάζονται ρισκάροντας τη ζωή τους είδαν να λαμβάνουν νόμιμα το μισό Δώρο του Πάσχα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *