ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

H BC Partners του Ν. Σταθόπουλου "χτυπάει" τη Nova

Οι τράπεζες έχουν στα χέρια τους, να λήξουν το σίριαλ με την πώληση της Fortthnet (Nova). Η Nomura, για λογαριασμό των δανείστριων τραπεζών κατέληξαν στην United Group.

Οι  προσφορές που κατατέθηκαν για τη Forthnet, εν μέσω της κρίσης του κορονοϊου, μετά την απόσυρση της Αλτερ Εγκο ΜΜΕ ήταν 3 και με προσφορές υψηλότερες εκείνης της εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη. Πρόκειται για τη Duet Private Equity Limited, τη BC Partners, μέσω της θυγατρικής της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας United Group) και τον Όμιλο Antenna, ο οποίος έχει ήδη εκδηλώσει ήδη μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον του.

Είναι αξιοσημείωτο πως εν μέσω της πανδημίας, για την εταιρεία κατέθεσαν προσφορές 3 επενδυτές και ταυτόχρονα, αντιμετώπισε με επιτυχία την αυξημένη ζήτηση που υπήρξε εξαιτίας του γεγονότος της παραμονής στο σπίτι περισσοτέρων ανθρώπων που χρειάζονταν Internet και ψυχαγωγία.

«Στην BC Partners διαθέτουμε εκτενή εμπειρία στον κλάδο τον τηλεπικοινωνιών και media τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική με τρέχουσες επενδύσεις σε 18 εταιρείες του κλάδου σε 8 χώρες», δήλωνε στην “Καθημερινή” ο επικεφαλής του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου BC Partners, Νίκος Σταθόπουλος. Ο όμιλος είχε δείξει ενδιαφέρον και για τη WIND.

Τώρα, οι τράπεζες θα έχουν για μία ακόμη φορά τον τελευταίο λόγο. Έχουν εξαντλήσει άλλωστε κάθε είδους πρόταση, ενώ μόλις πριν από 15 μέρες, έβαλε βέτο στην προσφορά της Άλτερ Εγκο ΜΜΕ, η Alpha Bank. Αν δεν υπάρξουν και πάλι “απρόοπτα”, ένας πολύ ισχυρός επενδυτικός όμιλος , η BC Partners θα μπει στην ελληνική αγορά των τηλεπικοινωνιών και της τηλεόρασης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *