Τα σχόλια στην πυρά, τα fake news στο απυρόβλητο

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Με 6 μήνες προσωρινή διαγραφή από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ, τιμωρήθηκε ο Γιώργος Λιάγκας για το σχόλιο του περί σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτήτριας στο Αριστοτέλειο. Επίσης, με απόφαση του ΕΣΡ η εκπομπή του στον ΣΚΑΪ, διακόπηκε επί 5 ημέρες και επιβλήθηκε και πρόστιμο 150.000 ευρώ.

Στην περίπτωση τώρα της κατασκευασμένης είδησης περί δήθεν “βιασμού” βρέφους από τους γόνεις του, με πληροφορία που προήλθε από τις αστυνομικές αρχές και βασίστηκε σε δήλωση ιατροδικαστή, δεν υπήρξε καμία έκτακτη έρευνα από το ΕΣΡ για τα τηλεοπτικά δίκτυα, και καμία αυτεπάγγελτη παρέμβαση από το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, το οποίος περιορίστηκε στην -εκ των υστέρων- έκδοση μιας “χλιαρής” ανακοίνωσης.

Το δημοσιογραφικό επάγγελμα βουλιάζει με τη μετάδοση ψεύτικων ιστοριών από την τηλεόραση και το Internet, αλλά και μισανθρωπικών σχολίων. Οι θεσμοθετημένοι φορείς της πολιτείας και οι συνδικαλιστές δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καιρών, υπακούοντας στη μικροπολιτική. Θα λάβει κάποιος την πρωτοβουλία για να αλλάξει η κατάσταση;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *