Πάρκα κεραιών, προϋπόθεση για την άρση του χάους

Uncategorized

Το χάος που επικρατεί στα κέντρα εκπομπής αναδείχθηκε με τον χειρότερο τρόπο στον Υμηττό, ωστόσο παρόμοια κατάσταση επικρατεί σε όλη τη χώρα. Η δημιουργία πάρκων κεραιών είναι πλέον μονόδρομος για να προχωρήσει με κανόνες η μετάδοση του ψηφιακού σήματος στην τηλεόραση και του ραδιοφωνικού σήματος ανά την Ελλάδα. Ένα αίτημα που υπάρχει εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια, αλλά καμία κυβέρνηση δεν το προχώρησε. Σε πολλά κέντρα εκπομπής επικρατεί κυριολεκτικά χάος, με άγνωστους σταθμούς να εκπέμπουν από κοινούς πομπούς ή αναμεταδότες, με χρήση κοινού ρεύματος.

Στη ΔΕΗ υπάρχουν αναρίθμητοι ανεξόφλητοι λογαριασμοί των δήμων από κέντρα εκπομπής που κανείς δεν γνωρίζει ποιος τα χρησιμοποιεί. Η ΔΕΗ απαιτεί την πληρωμή από τους δήμους και οι δήμοι απαιτούν χρήματα από την Digea! Πρόσφατη εξέλιξη είναι η αποπληρωμή λογαριασμού ρεύματος από την Digea στον Δήμο Αγίου Νικολάου ύψους 18.000 ευρώ. Ο ιδιώτης πάροχος δικτύου δηλώνει ότι δεν θα πληρώσει όλο το ποσό του ανεξόφλητου λογαριασμού, που ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ, καθώς ρεύμα από το κέντρο εκπομπής έπαιρναν και άλλοι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί. Και ο δήμος δηλώνει επίσημα ότι δεν γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί!

Το κρούσμα αυτό είναι ένα από τα δεκάδες που υπάρχουν σε όλη τη χώρα και καταδεικνύει πως η δημιουργία πάρκων κεραιών είναι πλέον επιβεβλημένη από το ίδιο το κράτος, που θα θέσει τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία και τη λειτουργία τους σε αδειοδοτημένους χώρους σε όλη την επικράτεια. Το ζήτημα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει τεθεί και στους αρμόδιους της κυβέρνησης, τόσο από την ΕΡΤ όσο και από την Digea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *