Τα έκαναν μούσκεμα με το "πόθεν έσχες"

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%b1
Με τεντωμένα νεύρα η μάχη για τις 4 τηλεοπτικές άδειες. Η αγωνία των εργαζομένων που κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους κορυφώνεται, ενώ οι συζητήσεις ανάμεσα σε όλους έλαβαν μέρος στη δημοπρασία συνεχίζονται. Όμως για πρώτη φορά στη διαδικασία αδειοδότησης φανερώνονται σημαντικά κενά για έναν από τους 4 υπερθεματιστές στην απόδειξη των οικονομικών μέσων που διαθέτει για την εξασφάλιση της άδειας.
 
Περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις έφερε το άνοιγμα των στοιχείων των οικονομικών μέσων που έγινε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας το πρωί της περασμένης Πέμπτης. Τα ερωτήματα υπάρχουν τόσο για την ίδια τη διαδικασία του ελέγχου των 4 υπερθεματιστών όσο και για τα στοιχεία που έχει καταθέσει η εταιρία Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας Πανελλαδική Μονοπρόσωπη.   Το άνοιγμα των φακέλων ενώπιον των εκπροσώπων των τεσσάρων συμμετεχόντων έδειξε πως υπάρχουν κενά σε τρεις με σημαντικότερα αυτά του συγκεκριμένου υπερθεματιστή.
 
Η εταιρεία του Ι.Β. Καλογρίτσα που έχει καταγγελθεί από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στη δημοπρασία για την εκπρόθεσμη κατάθεση της επιστολής από την Attica Bank το μεσημέρι της 29ης Αυγούστου (15.45) εμφανίζεται να καλύπτει τη συνδρομή των οικονομικών μέσων με δάνειο που θα χορηγηθεί με εγγύηση ένα αγροτεμάχιο- βοσκοτόπι στην Ιθάκη και ανήκει στην εταιρία Αγυιά ΑΕ. Η αντικειμενική του αξία το 2011 ανερχόταν σε 100 εκατ. ευρώ και προφανώς για να χορηγηθεί το δάνειο θα πρέπει να υπάρξει και νέα αποτίμηση, που προϋποθέτει μια σειρά από διαδικασίες. Για την έκταση υπάρχει πληρεξούσιο προς τον επιχειρηματία για να τη χρησιμοποιήσει. Η προκήρυξη προέβλεπε πως οι υπερθεματιστές πρέπει να είναι σε θέση να δείξουν τα χρήματα σε καταθετικό λογαριασμό και αυτό πρέπει να γίνει ως το τέλος της επόμενης βδομάδας για να λάβουν τις άδειες , σε ένα μέγιστο διάστημα 90 ημερών με απόφαση που θα υπογράφει ο υπουργός επικρατείας. Κενά υπήρχαν σύμφωνα και σε άλλες υπερθεματιστές , καθώς ναι μεν διαθέτουν τα απαιτούμενα χρήματα, κάτι που πιστοποιείται από τους λογαριασμούς, δεν υπάρχει όμως το προς κατάθεση τίμημα που πρέπει να πληρωθεί υπέρ του ελληνικού δημοσίου
 
Η λίστα των 4 υπερθεματιστών της Επιτροπής που διεξήγαγε τον έλεγχο έχει επικυρωθεί από το γενικό γραμματέα Λευτέρη Κρέτσο. Η έλεγχος αυτός παρέμεινε όπως προέβλεπε η προκήρυξη στον αν υπάρχουν ή όχι τα διαθέσιμα μετρητά. Όπως παραδέχθηκε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Δουλγέρης, μιλώντας στο Star «ο όρος πόθεν έσχες είναι λίγο βαρύς. Εμείς κάναμε έλεγχο ότι τα χρήματα αυτά υπάρχουν και υπάρχουν στην εταιρεία». Κατά τη διαδικασία η Grant Thornton απέφυγε να αναλάβει ενεργό ρόλο στον έλεγχο επικαλούμενη την πίεση του χρόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, για αυτό το στάδιο του διαγωνισμού, της συνδρομής των οικονομικών μέσων κάθε υπερθεματιστή θα υπάρξουν και νέες προσφυγές στη δικαιοσύνη.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *