Η συμφωνία Star-Alpha αλλάζει τα πάντα

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


Τι περιμένουν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών από το 2019.  Η συμφωνία της Φλωρεντίας, που προέβλεπε τη λειτουργία 4 καναλιών εφαρμόζεται στην πράξη πλέον, ενώ το κόστος εξαιτίας των reality games ανεβαίνει σημαντικά. 

 Η συμφωνία για την απόκτηση του Alpha από την Motor Oil προσδιορίζει και το παιχνίδι της κατανομής της διαφημιστικής δαπάνης. Έχει προηγηθεί  η συνεργασία του Star του ομίλου Βαρδινογιάννη με τον Alpha, στον τομέα των ειδήσεων και των τηλεοπτικών παραγωγών και δια μέσου της «συγκατοίκησης» των δύο σταθμών στις εγκαταστάσεις της Star Investments.

Η ανάγκη για τη συνεργασία  προέκυψε από τις προβλέψεις των ίδιων των ανώτατων στελεχών των τηλεοπτικών σταθμών που ενώ εξόρκιζαν την μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας για αγορά 4 σταθμών εθνικής εμβέλειας στην πραγματικότητα την εφάρμοσαν ως τέλους. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2016, μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια αδειοδότησης, όταν έμειναν εκτός διαδικασίας- προσωρινά όπως αποδείχθηκε-  οι δύο σταθμοί  Alpha και Star. Οι βασικές διαπραγματεύσεις γίνονταν ανάμεσα σε ΣΚΑΪ και Alpha και Star  με Ιβάν Σαββίδη.  Στη συνέχεια στην «εξίσωση» μπήκε ο ΣΚΑΪ. Οι συζητήσεις με την ιδιοκτησία του Star ήταν προχωρημένες, ενώ στο σχήμα θα έμπαινε και το Mega με την  δημιουργία του σχήματος ΣΚΑΪ- Star-Mega . Το σχέδιο ναυάγησε οριστικά τον Ιούλιο του 2017 και έγινε η ανατροπή με την συνεργασία  Star –Alpha και την συμφωνία εξαγοράς του 51% του καναλιού του Δ. Κοντομηνά από την Motor Oil. Με βάση τα ανακοινωθέντα ο  έλεγχος του  Alpha  θα περνάει στη θυγατρική κατά 100% της  Motor Oil,   Κυπριακή Seilla Enterprises Limited, η οποία θα έχει 1.002  ονομαστικές μετοχές της Nevine Holdings Limited,  στην οποία η Alpha Media Group θα έχει 998 ονομαστικές μετοχές. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *