Κόντρα Google-MME στις ΗΠΑ για τα έσοδα των διαφημίσεων

INTERNET ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr

Το ποσό των 4,7 δισ. δολ. υπερβαίνει τα έσοδα από τις δύο τελευταίες ταινίες της σειράς «Avengers». Υπερβαίνει, επίσης, την αξία οποιασδήποτε επαγγελματικής αθλητικής ομάδας. Είναι το ποσό που άντλησε το 2018 η Google από τη δημοσίευση κειμένων δημοσιογραφικού περιεχομένου μέσω της μηχανής αναζήτησης στο Ιντερνετ και της Google News. Αυτό προκύπτει από έρευνα που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ένωση αμερικανικών ΜΜΕ, News Media Alliance. 

Οι δημοσιογράφοι δημιουργοί του περιεχομένου από το οποίο άντλησε αυτά τα έσοδα η Google, δικαιούνται ποσοστό επί των 4,7 δισ. δολαρίων. Αυτό εκτιμά ο Ντέιβιντ Τσάβερν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εν λόγω ένωσης, που αντιπροσωπεύει πάνω από 2.000 εφημερίδες στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των ΝΥΤ. «Κερδίζουν χρήματα με αυτό το καθεστώς», τονίζει ο κ. Τσάβερν και προσθέτει: «Πρέπει να υπάρξει καλύτερος διακανονισμός για τις εφημερίδες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο http://www.kathimerini.gr/1028633/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/kontra-google-mme-stis-hpa-gia-ta-esoda-twn-diafhmisewn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *