Αγωνία μέχρι τη Δευτέρα στο MEGA

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

megashowwΠαραμένει η …ανασφάλεια στο MEGA. Οι συζητήσεις μεταξύ των παλαιών μετόχων και των ενδιαφερόμενων συνεχίζονται σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο. Οι παρατάσεις για την καταβολή των οφειλόμενων δανείων έχουν λήξει και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις με αποτέλεσμα να μην μεταδίδονται δελτία ειδήσεων , ζωντανές εκπομπές ακόμη και διαφημίσεις.
 
Πριν από 10 ημέρες υπήρξε η δέσμευση των μετόχων για την καταβολή ποσού 3 εκ. ευρώ, έναντι της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 22,7 εκ. ευρώ, ώστε να αποδεσμευτεί μέρος των εταιρικών λογαριασμών και να καλυφθούν τρέχουσες ανάγκες, μεταξύ των οποίων και η μισθοδοσία. Με απόφαση του ΔΣ που υπέγραφαν οι παλαιοί μέτοχοι με τη συνδρομή και των ενδιαφερομένων επενδυτών υπήρχε σχετική δέσμευση έναντι των τραπεζών.
 
Στις διαπραγματεύσεις που ακολουθήσαν ανάμεσα στους μετόχους και τους εκπροσώπους των τραπεζών, προέκυψε η ανάγκη για την υπογραφή ενός MOU το οποίο θα περιγράφει τα ποσά που θα βάλει ο κάθε μέτοχος και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές ώστε να πραγματοποιηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Η συζήτηση αυτών μεταξύ των εκπρόσωπων του MEGA, τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και τις τράπεζες συνεχίζεται. Γίνεται ταυτόχρονα προσπάθεια ώστε να υπάρξει η καταβολή ποσού 1,5 εκ. ευρώ από τα 3 που έχουν δεσμευτεί οι μέτοχοι και οι επενδυτές για την πληρωμή του προσωπικού και την κάλυψη λειτουργικών αναγκών, όπως η διατήρηση του σήματος από τη Digea. Η εταιρία που μεταφέρει το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών έδωσε παράταση στην Τηλέτυπος ως τις 15 Ιουνίου για να καλυφθεί ένα μέρος των υποχρεώσεων του MEGA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *