Κινητά που αναδιπλώνονται

κινητη τηλεφωνια

Ένας νέος όρος εισάγεται δυναμικά στον τομέα των έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smart phones) και όχι μόνο. Ο όρος «αναδιπλούμενο», που αποτελεί ήδη το επίκεντρο του ανταγωνισμού νέων μοντέλων έξυπνων κινητών, με τις κορυφαίες εταιρίες διεθνώς να παρουσιάζουν τα πρώτα έξυπνα αναδιπλούμενα κινητά, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των χιλιάδων επισκεπτών του Mobile World Congress που ολοκληρώθηκε στη Βαρκελώνη. 

   Όπως επισημάνθηκε από τα στελέχη των κορυφαίων παγκοσμίως εταιριών τεχνολογίας, η ανάπτυξη των αναδιπλούμενων έξυπνων κινητών τηλεφώνων συνδέεται απόλυτα με την έλευση των νέων δικτύων επικοινωνίας 5G που αλλάζουν τα δεδομένα που ξέραμε μέχρι σήμερα και στην χρήση των κινητών τηλεφώνων, καθώς για παράδειγμα ο χρήστης θα μπορεί να κατεβάσει μια ταινία ενός gigabyte σε μόλις δύο με τρία δευτερόλεπτα. Στο πλαίσιο αυτό, στο επίκεντρο του ανταγωνισμού βρίσκονται και οι μπαταρίες των κινητών τόσον όσον αφορά τη συνολική τους διάρκεια τους, όσο και τον χρόνο φόρτισης.

   Εκτός, όμως, από τα αναδιπλούμενα κινητά με εύκαμπτες οθόνες που μεταμορφώνονται σε laptop, εξελίξεις αναμένονται και σε άλλες συσκευές όπως η εύκαμπτη τηλεόραση, η οθόνη της οποίας μπορεί να τυλίγετε σε ένα ρολό πάχους μίας ίντσας, με τις πρώτες εταιρίες να έχουν ήδη κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *