Νέο σχέδιο για τις περιφερειακές άδειες-Όλα τα κανάλια σε υψηλή ευκρίνεια- Η περίπτωση Βελόπουλου

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η μετάδοση του σήματος σε υψηλή ευκρίνεια σε όλη την Ελλάδα για το σύνολο των σταθμών της χώρας επανήλθε ως στόχος της κυβέρνησης, μετά και την απόρριψη του προηγούμενου σχεδίου, το οποίο αποκάλυψε η στήλη και επέτρεπε την εκπομπή και σε τυπική ευκρίνεια. Η κυβέρνηση πιέζεται από την επιχειρηματική τριανδρία Μπάκου – Καϋμενάκη – Αλεξάνδρου να δώσει λύση στο πρόβλημα πριν από τις εκλογές. Το Action 24 είναι ένα μεγάλο κανάλι με σύγχρονη τεχνολογία, που εκπέμπει σε περιφερειακή εμβέλεια στην Αττική και αναγκάζεται να ακολουθήσει την πορεία των υπόλοιπων σταθμών της ίδιας κατηγορίας με την εκπομπή σε τυπική ευκρίνεια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το σχέδιο που αναμένεται να παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο τον Μάρτιο από τον Παύλο Μαρινάκη έχει ως στόχο να είναι υποχρεωτική η μετάδοση σε υψηλή ευκρίνεια και με τη χρήση του συστήματος DVB-T2, που επιτρέπει τη μετάδοση περισσοτέρων καναλιών από μία ψηφιακή συχνότητα. Η μόνη περιοχή που αυτήν τη στιγμή έχει πρόβλημα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η Κρήτη, αλλά ο καθηγητής Χρήστος Καψάλης, ο οποίος έχει αναλάβει το σχέδιο, διαβεβαίωσε πως θα βρει την τεχνική λύση. Επίσης, η κάλυψη των περιφερειών θα είναι γεωγραφική και όχι διοικητική, δηλαδή, οι άδειες θα προκηρυχθούν με κριτήρια που θα υπερβαίνουν τους νομούς σε ορισμένες εκ των περιφερειών της χώρας.

https://a21bfcb32d0ed207ef2d84f0494b17f4.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-45/html/container.html

Εκπομπές Βελόπουλου… εθνικής εμβέλειας

Ένα κρίσιμο θέμα στο υπό διαρκή επεξεργασία σχέδιο των περιφερειακών αδειών είναι οι ώρες δικτύωσης μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών της επαρχίας. Το προηγούμενο σχέδιο, που δεν πέρασε, προέβλεπε ως ανώτατο όριο τις 6 ώρες, αλλά αυτός ο αριθμός μπορεί ενδεχομένως να μειωθεί. Στο επίκεντρο της ρύθμισης είναι οι εκπομπές του Κυριάκου Βελόπουλου, που αναμεταδίδονται διαδοχικά από διάφορους επαρχιακούς σταθμούς, επί πληρωμή και με όχημα το telemarketing. Από την άλλη, η κυβέρνηση ήταν αυτή που είχε επιλέξει να συνεργαστεί με την Ελληνική Λύση σε μία από τις πιο κρίσιμες Αρχές, το ΕΣΡ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *