ΕΡΤ, η επόμενη μέρα-Όσα μπορούν να γίνουν

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ΕΡΤ αυτή την περίοδο χρειάζεται υποστήριξη. Η ΝΔ καραδοκεί με το επιτελείο που στελέχωσε τη ΝΕΡΙΤ να πάρει την εκδίκησή της από την επαναφορά της ΕΡΤ το 2015. Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ έγινε με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το πολιτικό βάρος αυτό, να στηθεί μια εταιρεία από τα αποκαϊδια, ανέλαβε η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, ο Νίκος Παππάς και ο Λευτέρης Κρέτσος.

Το κρίσιμο είναι τα επόμενα βήματα της ΕΡΤ, με την αύξηση της τηλεθέασης, την παραγωγή ελκυστικού περιεχομένου σε τηλεόραση και ραδιόφωνο και με την δημιουργία νέων υπηρεσιών που θα ενοποιούνται στην πλατφόρμα της ΕΡΤ. Ούτε όμως η ΕΡΤ3, ούτε η ΕΡΑ θα πρέπει να βρεθούν σε δεύτερη μοίρα.

Ας δούμε ποια θα μπορούσαν να είναι τα νέα βήματα της ΕΡΤ:

ΕΡΤ3 Βαλκάνια: Η ΕΡΤ3 θα πρέπει να κάνει την επόμενο βήμα επέκτασης στα βαλκάνια με μια πλατφόρμα ενημέρωσης στις βαλκανικές γλώσσες, με έναν νέο ενημερωτικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα.

Βαλκανικός Kosmos: Ο Βαλκανικός Kosmos θα μπορούσε να είναι το ραδιόφωνο που θα ενώνει μουσικά το κοινό των γειτονικών χωρών

ΕΡΤ Αθλητικά: Η ενίσχυση του αθλητικού προγράμματος της ΕΡΤ με τη δημιουργία του καναλιού ΕΡΤ Sports, δίνει τη δυνατότητα, με την ισχύ που έχει η ΕΡΑ ΣΠΟΡ να δημιουργηθεί ένα ισχυρό ιντερνετικό δίκτυο με σημείο αναφοράς τις αθλητικές διοργανώσεις που μεταδίδει η ΕΡΤ

ΕΡΤ24: Ένα πανελλαδικό δίκτυο διαρκούς ενημέρωσης, το ΕΡΤ 24 με κεντρικές συμφωνίες με δίκτυα όπως το BBC, το Euronews, το CNN θα μπορούσε να είναι η απάντηση της ΕΡΤ στην χαλκευμένη ενημέρωση.

ΕΡΤ Δημοκρατία: Το Κανάλι της Βουλής αναβαθμίζεται με την υποχρεώση μετάδοσης των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών, και την ενίσχυσή του από το ανταποδοτικό τέλος, διατηρώντας την αυτονομία του.

ΕΡΑ Τζαζ: Η ΕΡΑ οφείλει να επεκταθεί και σε άλλα είδη μουσικής. Ο Jazz FM λείπει επί χρόνια από τις ραδιοφωνικές συχνότητες.

ΕΡΑ Παράδοση: Η στροφή του νεαρόκοσμου στην παραδοσιακή μουσική καταγράφει τουλάχιστον μια 10ετία. Η ΕΡΑ έχει πλήθος εκπομπών παραδοσιακής μουσικής στο Αρχείο της.

ΕΡΑ Λόγος: Η ΕΡΤ έχει εξαιρετικές εκπομπές λόγου, που συνήθως φιλοξενούνται στο Τρίτο, το οποίο έχει σημαντικές προπτικές , δίνοντας περισσότερο χρόνο στη Μουσική.

Περιφερειακοί σταθμοί ΕΡΑ: Με σημείο αναφοράς την Αθήνα δημιουργούν μπουκέτο ραδιοφωνικών υπηρεσιών, σε κάθε τόπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *