Φθηνότερα το Mundial 2018 στην ΕΡΤ, σε σχέση με τη ΝΕΡΙΤ το 2014

ΕΡΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ένας από τους μύθους που διακινούνται εσχάτως και αναπαράγονται και σήμερα από το “Βήμα”, είναι για το κόστος του Mundial  στην ΕΡΤ . Ο κρατικός φορέας εμφανίζεται μόνο το 2018 να έχει λιγότερα έσοδα από έξοδα, όταν είναι γνωστό πως κάθε τέτοια διοργάνωση, είναι ζημιογόνος για την ΕΡΤ.  Επίσης, είναι γνωστό πως αρνήθηκε την συνεκμετάλλευση του Mundial με τον ΑΝΤ1 και είπε όχι στο σχέδιο που υπήρχε το 2017 για σύμπραξη με τον ίδιο σταθμό και τον ΣΚΑΪ.

Το κόστος  απόκτησης των δικαιωμάτων του Mundial 2018   για την ΕΡΤ ανήλθε σε 10 εκατ ευρώ, πλέον τα έξοδα μεταδόσεων. Τα έσοδα από τη μεταδιδόμενη διαφήμιση στον έναν μήνα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανήλθαν, κατ’ εκτίμηση, σε 7,3 εκατ. ευρώ, με την ΕΡΤ1 να κατακτά στο ίδιο διάστημα τη δεύτερη θέση στην τηλεθέαση.

Ζημιογόνο ήταν και το Mundial του 2014, της εποχής της ΝΕΡΙΤ, παρά το γεγονός πως συμμετείχε και η Εθνική Ελλάδας.  Τα στοιχεία δείχνουν πως όταν εξέπεμπε η ΝΕΡΙΤ (το δημιούργημα της ΝΔ) στη θέση της ΕΡΤ, το κόστος απόκτησης των δικαιωμάτων του Mundial ανήλθε σε 12.950.000 ευρώ, εξαιτίας της συμμετοχής της Εθνικής ποδοσφαίρου, ενώ τα έσοδα από τη διαφήμιση έφτασαν τα 8.135.000 ευρώ. 

Το 2010, όταν και πάλι η Εθνική είχε λάβει μέρος στο Mundial, τα έσοδα της ΕΡΤ από τη διαφήμιση έφτασαν τα 8.733.000 ευρώ. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *