Η φυγή του «Φυγά»

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Από το Open στον ΑΝΤ1 … «Μετά τη φωτιά»!

Στη μέση της σεζόν για πρώτη φορά στην ιστορία της τηλεόρασης μία σεζόν άλλαξε κανάλι. Λίγο μετά την ανάληψη του ψυχαγωγικού τομέα του Open από την Barking Well Media του Νίκου Κοκλώνη διακόπηκε λόγω κόστους το πρόγραμμα που έδινε σοβαρά ποσοστά στον τηλεοπτικό σταθμό κι ενώ ενδιαφέρον για τον ψυχαγωγικό τομέα είχε δείξει η κοινή εταιρεία των Θ. Κυριακού και Β. Μαρινάκη Oscar Productions.

Η δημοφιλής σειρά του Open «Έρωτας φυγάς» από την Αργοναύτες Οπτικοακουστικές παραγωγές  άλλαξε φορέα μετάδοσης και πλέον τα δικαιώματα προβολής  του 1ου και του 2ου ανήκουν στον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ Η παραγωγή συνεχίζεται στον ΑΝΤ1, ενώ και ο πρώτος κύκλος θα μπορεί να αναρτηθεί στην υπηρεσία ΑΝΤ1+. Ο πρώτος κύκλος της  σειράς είχε ενταχθεί στον ΕΚΟΜΕ έχοντας προϋπολογισμός επιλέξιμων δαπανών ύψους 5.742.000 ευρώ και επιδότησης στο 40% , ήτοι στα 2.296.800 ευρώ. Δικαιούχος ήταν η Paralot Media limited.  Το κόστος του επεισοδίου σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται σε 43.000 ευρώ .H σειρά βασίζεται στο format «BITTER LANDS (BIR ZAMANLAR CUKUROVA)» το οποίο όπως αναφέρεται είναι ένα πρωτότυπο πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από την TIMS & B Productions, σε παραγωγή των Τimur Savci και Burak  Sagyasar, σε σενάριο του YILDIZ TUNC.

Το Open άφησε το δημοφιλέστερο πρόγραμμά του…

Η πρώτη σεζόν στο Open είχε βοηθήσει το κανάλι να βελτιώσει τα ποσοστά Στο  διάστημα  19/09/22-23/06/23 ο «Έρωτας φυγάς» είχε  449.754 τηλεθεατές κατά μέσο όρο και ποσοστό 15,6%. Στη δεύτερη του σεζόν στο Open (17/09/23-15/12/23) το πρόγραμμα απογειώθηκε στους 744.360 τηλεθεατές με 19,7%. Το στοίχημα για τον ΑΝΤ1 που έκοψε, αιφνιδιαστικά ,από την 1η Ιανουαρίου 2024 τη σειρά «Μετά τη φωτιά» της Tanweer, είναι να συνεχίσει ο «Έρωτας φυγάς» να έχει την ίδια απήχηση .  Από τις 18 Ιανουαρίου 2024 ξεκίνησε η προβολή της στον ΑΝΤ1 με στόχο να φτάσει το κανάλι στην πρώτη θέση, ξεπερνώντας Mega και Alpha. Ο σχεδιασμός που υπήρχε στο Open ήταν η  συγκεκριμένη σειρά να συνεχιστεί και για τρίτη σεζόν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *