Πόλεμος με τα reality games από τον Σεπτέμβριο

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η συνεργασία StarAlpha βαρόμετρο για τη νέα σεζόν
 
Σκληρή αναμένεται να είναι η αναμέτρηση στις τηλεοπτικές οθόνες από τις 17 Σεπτεμβρίου, με την έναρξη των προγραμμάτων σχεδόν όλων των τηλεοπτικών σταθμών. Το βασικό χαρακτηριστικό είναι η συνεργασία των δύο μεγάλων σταθμών, του Star και του Alpha, για πρώτη φορά στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης και η είσοδος του φιλόδοξου Epsilon TV στην αγορά.
Η κίνηση του Πάνου Κυριακόπουλου να προσεγγίσει και να πείσει τον Δημήτρη Κοντομηνά, μετά το «όχι» του Γιάννη Αλαφούζου το περασμένο καλοκαίρι, για τη συνεργασία Star – ΣΚΑΪ, δημιουργεί ένα νέο μπλοκ δυνάμεων. Ο δεύτερος σε θεαματικότητα σταθμός, ο Alpha, συνεργάζεται με τον τρίτο Star. Ο Alpha είναι το κανάλι της μυθοπλασίας, έχοντας ήδη μεταφέρει τις ειδήσεις του στο Star και τις παραγωγές του καναλιού στις εγκαταστάσεις του στούντιο Pro στην Κάντζα. Το Star, εκτός από το γεγονός πως συστεγάζει και τις ειδήσεις του Alpha, παίρνει ένα χαρακτήρα καναλιού που μεταδίδει ξένο δημοφιλές πρόγραμμα και reality games. Με αυτά τα δεδομένα των δύο ξεκάθαρων προφίλ τοποθετούνται στη διαφημιστική αγορά.
 
 Περιμένουν στη γωνία ΑΝΤ1, Star, Epsilon TV
Στο πεδίο των realities η πίεση προς τον ΣΚΑΪ από τη νέα σεζόν θα είναι μεγάλη, καθώς ο ΑΝΤ1 πήρε το μήνυμα από την περσινή αποτυχημένη σεζόν του «Nomads» και ξεκινάει με άλλο καστ και χωρίς τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Πιο αργά θα μπει στον ανταγωνισμό, στις αρχές Οκτωβρίου, το Epsilon με το «La Banda», έχοντας δημοφιλείς κριτές, όπως η Δέσποινα Βανδή, και τη φιλοδοξία να διεκδικήσει ένα σοβαρό μερίδιο της διαφημιστικής αγοράς. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η Άλκηστις Μαραγκουδάκη πήρε μαζί της όλο το πρόγραμμα που είχε στη διάθεση του ο ΣΚΑΪ, αλλά με την επικράτηση του «Survivor» δεν είχε χώρο για να το μεταδώσει.
Οι διαδικασίες στο Epsilon TV είναι αργές, κυρίως διότι ο σταθμός δεν είχε πριν ουσιαστικές υποδομές, με αποτέλεσμα τα στελέχη του, όπως ο Τζόνι Καλημέρης, να ασχολούνται με απίθανες λεπτομέρειες. Ένα από τα αγκάθια που έχει να αντιμετωπίσει το κανάλι είναι η διακοπή της συνεργασίας με τον Μένιο Φουρθιώτη, ο οποίος στο συμβόλαιο μεταβίβασης του Epsilon TV από τον Φίλιππο Βρυώνη στον Ιβάν Σαββίδη πέτυχε την επταετή του παραμονή του σταθμό ώστε να προβάλει υποχρεωτικά τα προϊόντα του πρώτου επιχειρηματία.
Το Star επίσης έχει πλέον στόχο να χτυπήσει τον ΣΚΑΪ στα reality games. Η δεύτερη σεζόν του «Master Chef», με αλλαγμένο χαρακτήρα, μακριά από το δημοφιλές αμερικάνικο show, είχε σημαντική επιτυχία στην Ελλάδα. Το «Greece’ s Next top Model» είναι το μεγάλο στοίχημα για το κανάλι στην αναμέτρηση με τον ΣΚΑΪ, καθώς κινούνται και οι δύο στο μοντέλο της ψυχαγωγίας. Στα κοινά που παρακολουθούν και ενημέρωση ο ΣΚΑΪ έχει μεγαλύτερο μερίδιο επί του αριθμού των θεατών, ενώ το Star υπερτερεί στις ηλικίες 18-54.
 
 Προβλήματα στο περσινό «Survivor»
Ο ΣΚΑΪ έχει μπροστά του την τρίτη σεζόν του «Survivor», που θα αρχίσει να προβάλλεται από τον Ιανουάριο του 2019. Όμως στη δεύτερη σεζόν το «Survivor» φαίνεται να κούρασε το κοινό, με τα βασικότερα προβλήματα να εντοπίζονται στο κάστινγκ και στις επαναλαμβανόμενες παρόμοιες δοκιμασίες. Στο πρώτο μέρος της σεζόν ο ΣΚΑΪ θα μεταδώσει το «Voice of Greece», το «Voice of Greece KIDS» και το «Ελλάδα, έχεις ταλέντο» και φυσικά το «Survivor», ενώ για να καλύψει το κενό στη μυθοπλασία προσθέτει την -προερχόμενη από την Ισπανία- σειρά «Φτωχοί και πλούσιοι», σε σεναριακή απόδοση Ρένας Ρίγγα και σκηνοθεσία Στέφανου Μπλάτσου -ανθρώπων που συνεργάζονταν με το Mega- από τον ερχόμενο Οκτώβριο. Στην απογευματινή ζώνη επιστρέφει το «My Style Rocks», με πιθανή παρουσιάστρια την Κωνσταντίνα Σπυρόπουλου. Τα Σαββατοκύριακα δεσπόζει το «Στην υγειά μας» και η εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ενώ θα υπάρχουν και άλλες, ψυχαγωγικές εκπομπές στην απογευματινή ζώνη.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *